SANATATE

Ora la care servești masa de seara contează: Are legătură cu riscul de a face AVC

Foto: Pinterest.com

Un studiu publicat de o echipa internationala de oameni de stiinta in revista Nutrients, arata ca orele neregulate ale cinei ar putea creste riscul de accident vascular cerebral (AVC).

Cercetatorii au evaluat peste 70.000 de oameni pentru a ajunge la aceste rezultate. Dintre acestea 28.625 de barbati si 43.213 de femei, toti avand varsta cuprinsa intre 40 si 79 de ani. Niciunul dintre subiecti nu sufera de boli cardiovasculare sau cancer in momentul inceperii studiului.

Ora la care iei cina si AVC

Cercetatorii au analizat legatura dintre ora cinei si riscurile de mortalitate in urma unui AVC, a bolilor coronariene si a celor cerdiovasculare, relateaza Lancashire Post.

CITEȘTE ȘI: Alimentul care te păzește de boli cardiace și AVC: Se găsește în orice gospodărie

Participantii au fost impartiti in trei grupuri: unul care servea cina devreme (inainte de ora 20), altul cu ore neregulate si ultimul cu cine tarzii (dupa ora 20).

Acestia au fost pusi sa compelteze un chestionar de dieta cu mesele complete si orele la care sunt luate.

Astfel, dupa analizarea datelor, s-a descoperit ca in cazul persoanelor care luau cina la ore neregulate, riscul de mortalitate din cauza unui AVC erau mai mari.

CITEȘTE ȘI: Importanța grupei sanguine: Îți poate spune cât de mare este riscul de a face infarct și AVC

”Am descoperit ca adoptarea unui orar neregulat pentru cina, in comparatie cu cei care luau cina inainte de ora 20, a fost asociat cu un risc crescut de mortalitate prin accident vascular cerebral”, au anuntat medicii din Japonia si Egipt, care au realizat studiul.

Comentarii: