NUTRITIE SANATATE

Fructele care au grijă de creierul tău: Ajută la circulația sângelui

hips.hearstapps.com

Fructele au un rol bine determinat în funcționarea organismului. Cercetătorii au stabilit că fructele, dar și legumele ne țin departe de boli.

„Un măr pe zi ține doctorul departe.” Uneori, cuvintele vechi au un oarecare adevăr. Această veche zicală ar putea fi schimbată în „O porție de fructe pe zi ține atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale departe”. Și, se pare, cu cât mai multe porții cu atât mai bine!

Consumul de fructe scade riscul de accident vascular cu 11%

Multe studii au arătat că consumul de fructe și legume este, în general, un lucru sănătos de făcut. Acest obicei reduce, de asemenea, riscul de a suferi de boli de inimă.

Un grup de medici din Franța au căutat dovezi că consumul de fructe și legume scade, de asemenea, riscul de a suferi un accident vascular cerebral, potrivit revistei Neurology.

CITEȘTE ȘI: Condimentul care poate avea legătura cu insomnia ta: Cum îți strică somnul

Informațiile combinate din cele șapte studii au arătat că consumul de fructe a redus riscul de a avea un accident vascular cerebral.

”Fiecare porție suplimentară de fructe consumate pe zi a scăzut riscul de accident vascular cerebral cu 11%. Atunci când se uită la „fructe și legume” aportul împreună, fiecare porţie suplimentare consumate pe zi a scăzut riscul de accident vascular cerebral cu aproximativ 5% (jumătate din reducerea riscului de accident vascular cerebral furnizate de consumul de fructe).

Acest efect pozitiv al consumului de fructe se poate datora efectului pozitiv pe care îl are asupra tensiunii arteriale și a colesterolului ridicat. Hipertensiunea arterială și colesterolul ridicat sunt factori de risc puternici pentru accidentul vascular cerebral.

Rezultatele sugerează, de asemenea, că mai multe fructe, cu atât mai bine!”, notează revista Neurology.

Fructele de pădure, bogate în polifenoli

Fructele de pădure sunt bogate în polifenoli. Acestea contribuie la echilibrarea circulației sangvine, astfel fiind recomandate persoanelor care suferă de boli cardiovasculare.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă dacă mănânci roșii zilnic: Vitaminele și mineralele de care ai parte

Fructele de pădure au un conținut caloric scăzut, sunt bogate în apă și conţin necesarul zilnic de potasiu şi de vitamina C, indicată pentru prevenirea îmbătrânirii premature a celulelor.

Fructele de pădure previn tulburările cognitive care apar odată cu înaintarea în vârstă şi deschid calea bolii Alzheimer sau a altor forme de dementă.

Comentarii: