SANATATE

Acesta este cel mai periculos simptom al hipertensiunii arteriale pentru cei care au peste 45 de ani

Acesta este cel mai periculos simptom al hipertensiunii arteriale pentru cei care au peste 45 de ani. Hipertensiunea arterială este una dintre cele mai frecvente și mai periculoase afecțiuni care duc la boli grave și la consecințe fatale. Cardiologul și psihologul rus Dr. Anna Korenevich vorbește despre cel mai periculos simptom al hipertensiunii arteriale.

Ea spune că, după 45 de ani, fiecare al patrulea suferă de hipertensiune arterială cu siguranță. În acest caz, acest lucru se referă la absența completă a simptomelor. În plus, medicul spune că pacienții de peste această vârstă au adesea o durere înjunghiată în inimă care trădează hipertensiunea.

CITEȘTE ȘI: Băutura cu efect antiinflamator și care controlează tensiunea arterială: Trebuie consumată imediat ce te trezești

Care sunt pericolele hipertensiunii arteriale?

Dacă este lăsată netratată și necontrolată, aceasta va duce la atac de cord, accident vascular cerebral, insuficiență renală sau cardiacă și moarte subită.

„Cel mai periculos simptom al hipertensiunii arteriale este absența completă a simptomelor! Pacienții cu hipertensiune arterială nu au, de obicei, nicio plângere și niciun simptom. În plus, mulți dintre ei nici măcar nu știu că sunt bolnavi, iar acest lucru este foarte periculos”, spune Dr. Korenevich.

Medicul atrage atenția asupra următoarelor simptome și subliniază că puțini oameni le atribuie problemelor de tensiune arterială, dar acestea sunt frecvente și după vârsta de 45 de ani:

  • dureri de cap;
  • apăsarea în zona pieptului apare la anxietate și frică
  • amorțeală în mâini și picioare
  • durere înjunghiată în inimă și bătăi rapide ale inimii
  • piele de găină pe corp
  • lipsa aerului
  • senzație de frig sau căldură

În plus, tensiunea arterială crește din cauza anxietății și fricii, așa că nici acest simptom nu trebuie ignorat. Hipertensiunea arterială este o afecțiune gravă care necesită asistență medicală.

Medicul ne împărtășește și câteva semne clasice care pot indica o tensiune arterială ridicată:

Durerea de cap

De multe ori, presiunea ridicată este însoțită de o durere de cap, în special în regiunea occipitală sau în tâmple. Durerea poate fi pulsatilă și se poate înrăutăți odată cu activitatea.

Amețeală și pierderea cunoștinței

Tensiunea arterială ridicată poate provoca o senzație de amețeală, instabilitate și chiar pierderea cunoștinței.

Tulburare vizuală pe termen scurt

Apare cu apariția unor pete în fața ochilor sau pierderea vederii timp de câteva minute. Dificultăți de respirație sau senzația de lipsă de aer chiar și în cazul unei activități fizice minime.

CITEȘTE ȘI: Cum consumi usturoiul dacă vrei să îți scazi tensiunea cu ajutorul lui

Dureri în piept sau disconfort toracic

Acesta ar putea fi un semn al unei probleme cardiace. Înroșirea sau amorțeala feței, în special în jurul obrajilor și a frunții.

Printre factorii de risc pentru hipertensiune se numără supraponderabilitatea, colesterolul ridicat, glicemia ridicată, lipsa de activitate fizică, dieta nesănătoasă și dezechilibrată, fumatul, consumul de alcool, potrivit actualno.com.

Comentarii: