NUTRITIE

Adevăratul MOTIV pentru care Coca-Cola și Pepsi au gust atât de diferit

De câte ori nu v-ați contrazis cu prietenii pe acest subiect? Se pare că cei care afirmau cu tărie că cele două băuturi răcoritoare au gust total diferit ar avea dreptate.

Pentru unii, Coca-Cola și Pepsi arată la fel, iar gustul este identic. În afară de diferențele legate de culorile etichetelor, a formei sticlelor și a campaniilor de publicitate, total diferite, cele două răcoritoare par a fi trase a indigo.

Pentru alții, Coca-Cola și Pepsi au același gust, însă aromele celor două produse sunt total diferite.

Mai există și a treia categorie care susține că vor rămâne fideli doar unuia dintre branduri, pretinzând că există o diferență majoră între gustul celor două băuturi răcoritoare. S-a dovedit că cei din urmă ar putea avea dreptate.

Potrivit autorului cărții Blink, Malcolm Gladwell, cele două băuturi răcoritoare au, în mod distinct, arome diferite, susțin cei de la TheSun.

Astfel, Pepsi ar avea un gust de citrice, în timp ce rivala sa are aromă de vanilie. Gladwell susține că Pepsi este mult mai dulce decât Coca-Cola și se caracterizează printr-un gust exploziv de citrice, în timp ce Coca- Cola este mai puțin dulce, iar gustul său duce mai mult spre vanilie și stafide.

Citeste mai mult
Comentarii: