SANATATE

Adevărul din spatele mitului: Poți face cancer la 3-5 ani de la vaccinul anti-COVID?

theconversation.com

Medicul cardiolog Vasile Rădulescu din Bucureşti demontează „încă o inepţie” legată de reacţiile adverse date de vaccinuri după câţiva ani.

„Nu există aşa ceva! ARNm îşi face treaba lui, apoi este dezintegrat de corp”, explică medicul, precizând că nu poate fi modificat ADN-ul şi nici nu există reacţii adverse ale vaccinurilor „la 500 de ani de la administrare”.

CITEȘTE ȘI: Infectarea cu COVID-19: Simptomul care te ajută să îți dai seama că trebuie să mergi la spital

„Circulă încă o inepţie cu efectele adverse la 3-5-10 ani de la vaccinare, cu cancere şi leucemii (leucemia este tot un cancer, al sângelui, dar am pus separat ca să existe conştientizare a termenilor). Asta la tehnologiile ARNm, pentru că ADN modificat, pentru că genetică, pentru ca bau bau. Nu există aşa ceva”, a scris, marţi, pe Facebook, medicul Vasile Rădulescu.

Potrivit acestuia, „ARN mesajer îşi face treaba lui, apoi este dezintegrat de corp şi la revedere”. „Nu are cum să schimbe ADN-ul, nu are cum să dea reacţii la 500 de ani de la administrare”, a mai transmis medicul.

Acesta recunosşte că şi atitudinile unor medici creează confuzie în rândul oamenilor şi cere coerenţă şi respectarea ghidurilor şi recomandărilor oficiale. „Dacă unul îţi zice ceva şi altul altceva, automat ai o nebuloasă în cap şi intri în standby”, a mai afirmat medicul.

CITEȘTE ȘI: Este nevoie de încă o doză de vaccin anti-COVID? Ce arată studiile

Acesta răspunde, pe pagina sa de Facebook, tuturor întrebărilor celor care ar vrea să se vaccineze, dar au nevoie de informaţii suplimentare.

Comentarii: