SANATATE

Infectarea cu COVID-19: Simptomul care te ajută să îți dai seama că trebuie să mergi la spital

revista22.ro

Dr. Ion Alexie, un doctor român din Las Vegas a explicat că există mai multe etape ale bolii COVID-19. De asemenea, a atras atenția că pacienții cu Covid pot avea nivelul de oxigen scăzut și să nu prezinte niciun simptom.

Care sunt etapele bolii Covid și când e cazul să mergeți de urgență la spital

„Boala COVID are mai multe etape.

Stadiul asimptomatic sau presimptomatic, în care pacienții nu au simptome sau au simptome minime.

Apoi urmează boala minimă, în care sunt simptome de febră, de tuse, foarte mulți au dureri de cap, dar încă nu au probleme cu respirația.

CITEȘTE ȘI: Cum deosebești pneumonia de COVID: Diferențele descoperite de cercetători

Este apoi faza moderată, când pacienții au probleme cu respirația, simt că nu pot să respire, dar încă oxigenarea lor e foarte bună, vedeți, mai mare de 94%.

După care vine o fază pre-critică, care este faza severă, în care oxigenarea scade sub 94%, în care rata respiratorie e mai mare de 30 și dacă mergeți la spital, mulți dintre pacienții internați au infiltrații pe mai mult de 50% din plămâni.

Ultima fază este faza critică, în care pacienții intră în insuficiență respiratorie, ajung pe ventilatoare, la terapie intensivă și, din păcate, la unii le cedează organele, ficatul, rinichii și mulți mor”, a subliniat specialistul.

Când chemi ambulanța

Dr. Ion Alexie, specialist de boli interne şi boli Infecţioase, din Las Vegas, SUA , explică într-o filmare distribuită pe rețelele de socializare care este semanlul de alarmă care trebuie ne determine să chemăm de urgență o ambulanță.

„Trebuie să vă măsurați oxigenarea. În momentul în care aveți constant sub 94% trebuie să discutați cu doctorul dumneavoastră și să vedeți dacă trebuie să vă internați. Cel puțin poate să vă facă o tomografie și să încerce tratamentele care vi se aplică dumneavoastră.

În faza mijlocie a bolii se folosesc și anticorpii

Regeneron, dar ei trebuie să fie folosiți destul de devreme în boală, nu când oxigenarea a scăzut, că atunci nu mai lucrează.

CITEȘTE ȘI: Când ajunge o persoană infectată cu COVID să fie ventilată mecanic: Ce presupune această manevră

Și, bineînțeles, cele mai importante medicamente, când sunt pacienții bolnavi, sunt antiinflamatoarele care sunt steroizii tochilizumabu.

Țineți minte:

  • Saturația constantă mai jos de 94% este semnalul cel mai important de alarmă care imediat trebuie să vă facă să vedeți un medic sau să chemați o ambulanță.
  • Nu mai așteptați acasă dacă aveți oxigenarea sub 94%, pentru că s-ar putea să ajungeți în faza critică, de inflamație puternică, de furtună de citokine și
    să muriți”, a explicat medicul Ion Alexie.

Comentarii: