LIFESTYLE

Adi Vasile nu scapă de „coșmarul” Norvegia: „Mă inspir mult de la ei”

Naționala feminină de handbal a României a fost repartizată în Grupa C a Campionatului Mondial din Spania și va întâlni, pe lângă formația nordică, alte două echipe din Asia care vor fi desemnate după finalizarea Campionatului Asiei, din septembrie.

Medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Norvegia este cea mai puternică echipă din grupa noastră de la turneul final programat în luna decembrie, primul cu 32 de formații la start.

„Tricolorele” nu au amintiri prea plăcute cu nordicele, cu care s-au întâlnit cel mai recent în martie, la Turneul Preolimpic, meci pierdut de România la opt goluri.

Cu toate astea, selecționerul Adi Vasile este încrezător că echipa pe care o va alcătui va face față cu brio competiției. „Ne-am întâlnit constant și îmi place să jucăm împotriva celor mai buni. Mă inspir mult din handbalul lor, sunt aceea echipă pe care toată lumea vrea să o bată.

Meciul cu Norvegia de la Turneul Preolimpic a fost unul dintre cele mai bune pe faza de atac ale României, gândindu-ne la câte goluri am reușit să le marcăm pe atacul pozițional. Evident, nemaifiind Cristina, lucrurile se vor schimba”, mărturisește antrenorul naționalei feminine de handbal.

CITEȘTE ȘI: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

Fără Neagu, dar cu infuzie de tineret

Antrenorul a explicat că vor fi multe schimbări la nivel de lot, dar privește acest aspect ca un plus pentru viitor. „Sunt câteva modificări pe care le-am făcut, câteva fete care nu vor mai fi la lot, Cristina Neagu va reveni doar la anul.

Vom avea multe jucătoare tinere, pe care trebuie să le facem să creadă de la etapă la etapă și să le pregătim să atingă un vârf de formă la borna „intermediară” Paris 2024″, anunță Adi Vasile.

Echipele au fost împărțite în opt grupe la turneul final din Spania, primele trei clasate din fiecare grupă urmând să se califice în Main Round, acolo unde formațiile vor fi „împerecheate” A cu B, C cu D, E cu F și G cu H.

Practic, dacă nu apar surprize, în Grupa Principală România ar trebui să se dueleze cu Olanda, campioana mondială en-titre și Suedia, locul patru la JO de la Tokyo. Primele două clasate din cele patru grupe merg în sferturile turneului.

 

 

 

 

Comentarii: