SANATATE

Aditivii alimentari. Categorii. Ce reprezintă fiecare și cât de periculos e

Foto: Pinterest.com

1. Indulcitori: substante care dau un gust dulce produselor alimentare; 2. Coloranti: substante care redau sau intensifica culoarea produselor alimentare;
3. Conservanti: substante care prelungesc durata pastrare a produselor alimentare;
4. Antioxidanti: protejeaza impotriva deteriorarii cauzate de oxidare;
5. Substantele suport: adaugate in scopuri nutritionale sau fiziologice;

CITEȘTE ȘI: Ce probleme putem avea din cauza parfumurilor: Ingredientul de care trebuie să ne ferim

6. Acidifianti: maresc aciditatea unui produs alimentar si/sau ii confera un gust acru;
7. Corectori de aciditate: modifica sau controleaza aciditatea sau alcalinitatea;
8. Agenti antiaglomeranti: reduc tendinta particulelor individuale de a adera una la alta;
9. Antispumanti: sunt substante care previn sau reduc formarea spumei;
10. Agenti de incarcare: cresc volumul fara a modifica valoarea energetica;
11. Emulsifianti: asigura un amestec omogen intre apa si grasimile alimentare;
12. Saruri de topire: determina distributia omogena a grasimilor si a altor componente;
13. Agenti de intarire: refac sau mentin tesuturile fructelor sau legumelor;
14. Potentatori de aroma: amelioreaza gustul si/sau mirosul existent;
15. Agenti de spumare: fac posibila formarea unei dispersii omogene a fazei gazoase;
16. Agenti gelatinizanti: dau textura unui produs alimentar prin formarea unui gel;

CITEȘTE ȘI: Când NU trebuie să faci SEX! Ce se întâmplă dacă încalci această regulă

17. Agenti de glazurare: confera un aspect lucios sau actioneaza ca un strat protector;
18. Agenti de umezire: impiedica uscarea produselor alimentare;
19. Amidonul modificat: obtinut prin tratamente chimice din amidon comestibil;
20. Gaze de ambalare: sunt gazele introduse intr-un container inaintea, in timpul sau dupa plasarea unui produs alimentar in container;
21. Agenti de propulsare: sunt gazele care scot un produs alimentar dintr-un container;
22. Agenti de afanare: elibereaza gaz, marind astfel volumul aluatului sau al cocii;
23. Agenti de sechestrare: formeaza complecsi chimici cu ionii metalici;
24. Stabilizatori: mentin starea fizico-chimica a produsului alimentar;
25. Agenti de ingrosare: cresc vascozitatea unui produs alimentar;
26. Agenti de tratare a fainii: se adauga pentru a imbunatati calitatile panificabile.

CITEȘTE ȘI: De ce buzele noaste par roșii? De ce diferă de alte zone ale pielii?

Foto: Pinterest.com

Categorii

CITEȘTE ȘI: Știi cum îți influențează GRUPA DE SÂNGE sănătatea?

CITEȘTE ȘI: Alimentele ideale la CINĂ pentru ca cel mic să adoarmă mai repede seara

Comentarii: