SANATATE

ATENŢIE! Oboseala continuă şi febra fără motiv – semne ale unui tip de cancer

Foto: Pinterest.com

Un tip de cancer care afectează mai des bărbații este posibil să nu fie anunțat de niciun simptom sau să dea o serie de semnale care să necesite o ecografie abdominală, investigație care depistează prezența unei tumori.

Cancerul renal este de 2 ori mai frecvent la bărbați, vârsta medie de apariție a bolii fiind 62 de ani. Printre factori de risc ai acestei afecțiuni grave se numără: fumatul, hipertensiunea arterială, obezitatea, mediul toxic de lucru (metale grele, azbest) și unele mutații genetice, remarca clicksanatate.ro.

Atunci când tumoarea este localizată doar local și nu există metastaze, se recurge la îndepărtarea unei părți sau a întregului rinichi. În stadiu avansat, tratamentul are ca scop controlul bolii și limitarea simptomelor.

Temperatura ridicată

Creșterea temperaturii la peste 38 de grade Celsius în absența unor boli care să o justifice (cum sunt infecțiile respiratorii, de pildă) trebuie să fie un semnal de alarmă. Transpirațiile nocturne pot fi un semn de alarmă al cancerului renal în stadiu avansat.

CITESTE SI: Ce se ascunde în spatele ‘sindromului bărbatului irascibil’: Cauze și tratament

Sângerările

Este unul dintre simptomele principale ale cancerului de rinichi. Prezența unei tumori la nivelul rinichilor permite trecerea sângelui în urină, din cauza perturbării funcției de filtrare. Este bine de știut că nu întotdeauna sângele din urină poate fi văzut cu ochiul liber, ci doar la examenul microscopic.

Lipsa apetitului culinar

Cancerul de rinichi, ca majoritatea altor forme de astfel de boală, induce modificări care au ca urmare pierderea poftei de mâmcare.

Durerea de spate

Pe măsură ce o tumoare la rinichi se mărește, poate da dureri de spate, în partea de jos.

CITESTE SI: De ce libidoul bărbaților CREȘTE primăvara?

Somnolența

Simptome precum oboseala accentuată și paloarea sunt puse pe seama anemiei, prezentă la jumătate din pacienții cu cancer.

Comentarii: