LIFESTYLE

Adrian Mutu, amintiri din copilărie: câte probleme de matematică rezolva Briliantul ca să aibă voie la antrenamente!

Când vine vorba despre Adrian Mutu, lumea s-a obișnuit să citească despre el doar chestii picante. Că asta vinde… Episoadele din tinerețea tumultoasă, clinciurile cu ospătarii, cazurile de dopaj din cauza cărora cariera poate a celui mai talentat a avut de suferit, idilele cu femei celebre și frumoase, toate stârnesc curiozitatea cititorului.

Dar sunt și alte lucruri interesante, care au pălit mereu în fața cancan-ului. De exemplu, nu prea știe nimeni că Mutu capriciosul a fost un copil model.

”Am fost un copil super cuminte, chiar. Nici nu îndrăzneam să nu-mi fac temele. Și așa, făceam câte 30 de probleme de matematică pe care mi le dădea tata, care e matematician… Și le rezolvam, pentru că altfel nu puteam să plec la antrenament.”, povestește Mutu într-un interviu în Ziarul Ploieștii.

Și tot în același interviu, selecționerul naționalei de tineret mărturisește și ceea ce ar fi ales, dacă n-ar fi fost fotbalis. Nu, nu s-ar fi făcut actor, deși i-ar fi plăcut să joace în rolul lui Maximus din ”Gladiatorul”. Și nici o carieră în politică nu l-ar fi tentat.

”Știu sigur că nu aș fi făcut niciodată carieră ca politician, de fapt, nu aș intra în politică. Și acum sunt apolitic… Ce aș fi fost dacă nu eram fotbalist? Cred că baschetbalist sau tenisman…”, spune Mutu.

CITEȘTE ȘI: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

Cel mai tare episod cu amicul Ibrahimovic

Adrian Mutu a legat o prietenie strânsă cu unul dintre cei mai capricioși fotbaliști ai lumii, suedezul Zlatan Ibrahimovic, cu care a fost coleg la Juventus, imediat după ce și-a revenit din ”șocul Chelsea”.

Mutu are multe povești cu celebru Ibracadabra. Una dintre el îl amuză și acum. ”Eram colegi de cameră la Juventus, și se trezește Zlatan la miezul nopții: ”Adri, trezește-te, am avut un coșmar, se făcea că Ronaldo era mai bun decât mine!”. Îți dai seama că i-am zis să se culce liniștit că el este cel mai bun… Și chiar este un băiat extraordinar.”, povestește Mutu în Ziarul Ploieștii.

Adrian Mutu, cel căruia românii îi spun Briliantul, iar italienii Il Fenomeno, are în palmares, pe lângă titlul de golgheter all time al naționalei, și 100 de goluri marcate în Serie A. Acolo unde a rămas în istoria Fiorentinei drept unul dintre cei mai iubiți fotbaliști. Tot acolo a avut parte și de gesturi șocante din partea fanilor.

”Se întâmpla la Florența, mă plimbam prin centru. Și a venit la mine un bărbat în vârstă, care s-a aplecat să-mi șteargă pantofii… Am rămas interzis, dar nu l-am lăsat, l-am îmbrățișat și i-am oferit un autograf. A fost emoționant.”, își amintește selecționerul naționalei Under 21.

 

 

 

 

 

Comentarii: