REVIEW

Aer purificat în casă: Plantele care îți oxigenează locuința și absorb gazele nocive

extension.unh.edu

Plante care purifică aerul. Costel Vînătoru, directorul Laboratorului de Genetică şi Ameliorare din cadrul Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău a făcut un top cu plantele care purifică aerul din casă și elimină gazele nocive.

Iedera

Este de departe cea mai recomandată plantă când vine vorba de poluare. Se spune că această plantă poate absorbi 90% din benzen, un solvent care se găsește frecvent în vopsea, cerneală, materiale plastice, cauciuc, detergenți și fum de țigară.

CITEȘTE ȘI: Cum să ai un aer curat și sănătos în locuința ta, chiar dacă locuiești într-un oraș poluat

Cactusul

Absoarbe gazele nocive și generează oxigen pur. De aceea se recomandă să îl plasezi lângă televizor pentru că absoarbe undele electromagnetice. Spre deosebire de alte plante, cactusul produce oxigen noaptea și elimină monoxid de carbon ziua, așa că e bine să îl țineți în dormitor, recomandă doctorulzilei.ro.

Anthurium

E bine să fie ținut în bucătărie pentru că elimină amoniacul care se adună în încăperi.

CITEȘTE ȘI: Poți avea un aer curat și sănătos în casă cu ajutorul unei ”grădini de sare”, dispozitiv creat de un inventator român

Dracaena

Acționează asupra compușilor organici volatili (acetona, etanol, benzen) eliminați de diferite spume folosite la fabricarea mobilei și de picturi.

Crassula sau arborele de jad

Absoarbe energiile negative din casă.

Comentarii: