LIFESTYLE

A renunțat la gimnastică pentru 15 ani de acrobație la Cirque du Soleil!

Ciprian Vereș s-a întors în țară după 15 ani petrecuți la cel mai tare circ din lume, Cirque du Soleil.  La 20 de ani,  multiplu campion național la gimnastică a renunțat la sportul pe care îl practica de la 4 ani și a plecat în aventura vieții. Totul s-a petrecut atât de repede încât nici acum nu îi vine să creadă!

„Eram la Reșița, am făcut un video, o audiție cu ce fac eu la toate aparatele și am trimis-o în Montreal. Nu m-am gândit niciun moment că mă vor lua. După două săptămâni mi s-a și oferit contractul. Era vineri și luni aveam biletul de avion”, spune medaliatul cu bronz la inele la europeanul din 2002.

În 15 ani petrecuți la circ, a muncit câte 12 ore pe zi, a avut câte 10 reprezentații pe săptămână și a jucat în 5000 de spectacole.

„Am făcut și 3500 de spectacole fără pauză, 3500 de la cap la coadă. Din 60 de artiști, doar 4 am făcut lucru acesta.  Făceam două spectacole pe zi, la bară fixă, e foarte ușor să te accidentezi, dar am avut noroc. Munca mea la circ era de 12 ore pe zi”, povestește Ciprian Vereș.

CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

A avut reprezentații în 60 de țări

În toți anii petrecuți la circ, Ciprian a dat reprezentații în 60 de țări și sute de orașe, iar unul dintre acestea i-a rămas în inimă.

„Cele mai frumoase spectacole erau în Sevilla. La sfârșit, spectatorii începeau să aplaude atât de tare că se cutremura tot, era un sentiment extraordinar. La fiecare spectacol aveam pielea de găină”, mărturisește fostul sportiv.

Tot la Cirque du Soleil și-a întâlnit și marea dragoste.  Cei doi au jucat în același spectacol. „Acolo mi-am cunoscut soția, care e din Belarus, ne-am căsătorit, avem o fetiță, acolo mi-am clădit familia. Eu și soția mea eram în același spectacol”, mai spune Ciprian.

Întors în România, Ciprian vrea să profeseze ca antrenor și să-și deschidă o sală de gimnastică, dar pandemia i-a dat planurile peste cap.

„Când intru în sala de gimnastică, mă simt extraordinar. Am încercat și în alte domenii  să lucrez dar până la urmă sala de gimnastică mi-a intrat în sânge”, recunoaște fostul specialist în inele.

 

 

 

 

Comentarii: