NUTRITIE SANATATE

Afine – Un medic a dezvăluit ce se întâmplă cu glicemia când mănânci acest fruct

foodrevolution.org

Afine – Un medic a dezvăluit ce se întâmplă cu glicemia când mănânci acest fruct. Afinele sunt bogate în vitamine și minerale – nu este o coincidență faptul că sunt considerate unul dintre cele mai sănătoase fructe.

Acestea sunt bogate în antociani – antioxidanți naturali care sunt capabili să lege radicalii liberi și să protejeze celulele din corpul nostru. Dr. Olga Sharapova a dezvăluit ce se întâmplă cu zahărul din sânge atunci când sunt consumate.

Expertul spune că, în cantități moderate, acest fruct reglează nivelul acestuia.

CITEȘTE ȘI: Cel mai bun fruct pentru rinichi, pentru persoanele peste 45 de ani

Afine – Efectul pe care îl au asupra zahărului din sânge

Indicele glicemic al acestui fruct este de 30 de unități. Consumul său îmbunătățește circulația sângelui și funcționarea organelor digestive, are un efect bun asupra organelor de vedere și îmbunătățește imunitatea.

Fructele mici au capacitatea de a reduce nivelul de glucoză din sânge. O sută de grame din ele corespund la 1 XE. Ele pot fi consumate atât proaspete, cât și congelate. De asemenea, le puteți usca și le puteți folosi ca adaos aromatic la ceai.

Acest fruct conține o cantitate mare de vitamine și minerale. Compoziția sa include acizi citrici, lactici, succinici, malici și mulți alți acizi care au un efect benefic asupra organismului. Chiar și frunzele sale oferă beneficii pentru sănătate.

„Pentru pacienții diagnosticați cu diabet, un decoct din frunze de afine preparat cu fructe funcționează bine. Această băutură scade nivelul de glucoză și stimulează pancreasul”, explică medicul.

Acestea sunt unul dintre puținele fructe de pădure care, după tratamentul termic, păstrează aproape aceleași proprietăți benefice ca și cele proaspete. Dr. Olga Șarapova recomandă să nu mâncați în exces aceste fructe.

Ele ajută la normalizarea funcției sistemului digestiv. Sucul de afine are un efect antibacterian. Cantitatea mare de antioxidanți din acest fruct delicios reduce riscul de boli vasculare și cardiace.

CITEȘTE ȘI: Cele mai sănătoase 10 alimente din lume

Consumul său are un efect benefic asupra vederii și creierului uman. De asemenea, rareori provoacă alergii. Cu toate acestea, medicul nu recomandă consumarea acestuia în combinație cu alte fructe de pădure, în special zmeură și căpșuni.

Consumul său este contraindicat persoanelor care suferă de pancreatită sau de urolitiază, din cauza conținutului de acid oxalic. Persoanele care suferă de boli pancreatice ar trebui, de asemenea, să se abțină de la consumarea lui, potrivit actualno.com.

Comentarii: