NUTRITIE SANATATE

Ai amețeli și palpitații? Cele mai bune plante medicinale pentru protejarea inimii

Foto: Pinterest.com

Ameţeli, palpitaţii şi sufocări? Suferinzii cardiaci au un aliat de nădejde în multe plante datorită proprietăților recunoscute și care le recomandă cardiacilor care au suferit un infarct, hipertensivilor sau celor care au o insuficiență cardiacă.

Plantele cu efecte tonice pot fi folostite fie sub formă de infuzii, siropuri, sau sub formă de tincturi.

Degeţelul roşu

Combate aritmiile, fiind un excelent tonic cardiac, având o acţiune calmantă la nivel cardiac, potrivit doctorulzilei.ro.

De asemenea, este foarte bogată în săruri minerale, în vitamina C, în acizi organici şi în flavonoizi. Tratamentul durează două-trei zile şi se iau câte 10-15 picături pe zi.

CITEȘTE ȘI: Sunt obiceiuri banale, dar ajung să-ţi distrugă inima

Unguraş

Este o altă plantă cu proprietăţi expectorante, antispastice şi emoliente, care reglează bătăile inimii. Sunt recomandate trei căni de infuzie pe zi. Și tinctura este benefică, câte o linguriţă, în amestec cu 100 ml de apăde trei ori pe zi, după mesele principale.

Talpa-gâştei

Numită și „doctorul cardiacilor”, este un sedativ extrem de apreciat, cu rol important în reglarea presiunii sângelui.

Intern se folosește sub formă de infuzie şi de tinctură. Doza zilnică este de trei căni de ceai, iar tinctura reprezintă un remediu de urgenţă în cazul unor episoade acute de palpitaţii.

Extract de păducel

Hipotensiunea, hipertensiunea arterială, tahicardia,tulburările neurovegetative se pot trata cu ajutorul extractelor de păducel.

Datorită acidului triterpenic din compoziția sa, păducelul este un excelent tonic cardiac. Preparat sub formă de infuzie, tinctură şi sirop, păducelul reglează circulaţia sângelui, prevenind astfel producerea infarctelor şi atacurilor cerebrale.

CITEȘTE ȘI: Cinci obiceiuri despre care nu știai că îți afectează inima și îți scurtează viața

Plantele care se administrează în caz de afecţiuni cardiace sunt un execelent tonic cardiac, îmbunătăţesc circulaţia sanguină, reduc stresul, reglează tensiunea arterială, însă nu substituie medicaţia alopată prescrisă de cardiolog.

Comentarii: