NUTRITIE SANATATE

Ai consumat greșit dovleceii! Ce trebuie să faci pentru a profita din plin de toate avantajele oferite

http://softandgrace.ro

Bogat în vitamine , minerale și fibre, dovlecelul te ajută să scapi de kilogramele în plus fără ca senzaţia de foame să apară prea curând.

Dovlecelul conține mangan, zinc, potasiu, cupru, fosfor, calciu, folaţi, vitaminele A, C, B1, B6, B12, iar o porţie de 100 de grame are doar 15 kilocalorii, aşa că poate fi inclus fără probleme în orice cură de slăbire. Consumat de obicei gătit, trebuie știut că în stare crudă este mult mai sănătos.

Sucul proaspăt de dovlecei este recomandat celor care vor să beneficieze pe deplin de vitaminele și mineralele pe care le conține. Se prepară cu tot cu coajă, în storcătorul de fructe, și se consumă repede pentru a nu se oxida. Nu are un gust foarte bun, însă este recomandat inclusiv împotriva constipației, potrivit doctorulzilei.ro.

CITEȘTE ȘI: Perfecte pentru DIETĂ și CANICULĂ: PASTE din zucchini cu sos de avocado

De asemenea, în dovlecel găseşti cam toate grupele de substanţe nutritive, inclusiv carbohidraţi, aminoacizi şi sodiu, esențiale pentru menţinerea sănătății fizice şi mintale.

Studiile arată, de asemenea, că extractul din dovlecel ar putea proprietăţi benefice pentru afecţiunile prostatei, iar fibrele pe care le conține îl recomandă în afecțiunile de colon.

În același timp, folaţii şi betacarotenul protejează celulele de acţiunea radicalilor liberi şi previn inflamaţiile din corp.

Dovlecel este și un bun protector cardiovascular datorită conţinutul crescut de magneziu şi potasiu, care ajută la reducerea tensiunii arteriale, ce poate favoriza apariţia infarctului şi a accidentului vascular cerebral.

CITEȘTE ȘI: Rulouri la cuptor din zucchini și hummus / LOW-CARB

De asemenea, dovlecelul ajută la prevenirea aterosclerozei şi la reglarea colesterolului.

De reținut, majoritatea vitaminelor, a mineralelor şi a altor substanţe active (enzime, flavonoide etc.) sunt depozitate în coajă. Este de preferat, prin urmare, să se consume fără a îndepărta coaja, pe care trebuie s-o spălăm însă foaarte bine înainte de consum. Ea trebuie să fie sănătoasă, fină şi intactă.

Comentarii: