REVIEW

Ai grijă când cumperi ulei de măsline! Cele 14 companii prinse că vindeau ulei fals

Foto: Pinterest.com

Când mergi la magazin să cumperi ceva îți place să crezi că plătești exact ceea ce vrei să-ți iei, dar sunt multe produse contrafăcute, care nu conțin nici pe departe ceea ce te așteptai, cum ar fi mierea și uleiul de măsline.

Multe dintre cele mai mari firme care produc așa zis ulei de măsline au picat inspecțiile periodice, deoarece adaugă ulei de slabă calitate pentru a putea avea un profit mai mare. Unele dintre acestea sunt chiar promovate ca fiind alternative sănătoase în supermarketuri, dar trebuie să știi că 70% din uleiul de măsline comercializat este contrafăcut și conține, printre altele și ulei de floarea soarelui sau rapiță, care sunt mult mai ieftine. De fapt, 85% din fermele care produc acest produs foarte solicitat au fost deja închise până la remedierea situației, potrivit feminis.ro.

CITEȘTE ȘI: Pericolul din sticlele de ulei. Medicii recomandă renunţarea la acest produs

Unele firme producătoare nu numai că amestecă tipurile de ulei ci adaugă și coloranți sau arome. Aceste probleme se întâlnesc mai ales în Statele Unite ale Americii și Australia, unde în anul 2012 nici măcar un singur ulei care era catalogat drept extra-virgin nu a primit certificatul de autenticitate, dar și în țări consacrate în comerțul cu așa ceva, precum Italia sau Grecia. Un studiu de la Universitatea din California a analizat atent 124 de mărci importate ca fiind ulei de măsline extra-virgin și peste 70% dintre mostre n-au trecut testul.

Următoarele mărci au picat testul calității

Carapelli
Mezzetta
Pompeian
Mazola
Primadonna
Colavita
Sasso
Antica Badia
Star
Whole Foods
Felippo Berio
Safeway
Coricelli
Bertolli

Următoarele companii au oferit mostre de calitate

Lucero
McEvoy Ranch Organic
Corto Olive
Omaggio
Bariani Olive Oil
California Olive Ranch
Lucini
Ottavio
Cobram Estate
Olea Estates
Kirkland Organic

CITEȘTE ȘI: Cum să alegi cel mai bun ulei de măsline. Diferența dintre cel obișnuit și cel extra-virgin

Cum să testezi acasă uleiul de măsline

Pune sticla de ulei la frigider timp de jumătate de oră și dacă începe să se solidifice înseamnă că uleiul este pur, deoarece are o mare cantitate de grăsimi monosaturate. Dacă nu se întărește, înseamnă că este de fapt un amestec de uleiuri. De asemenea, te mai poți uita după sigilii ale certificatelor de calitate.

Comentarii: