NUTRITIE

Cum să alegi cel mai bun ulei de măsline. Diferența dintre cel obișnuit și cel extra-virgin

Foto: Pinterest.com

În afara diferenţei de preţ, între uleiul de măsline obişnuit şi cel extra virgin există o diferenţă importantă pe care multe persoane nu o cunosc şi care vă poate fi de folos în bucătărie.

Cele două tipuri de ulei de măsline sunt potrivite pentru utilizări complet diferite.

Principala diferenţă între uleiul de măsline şi uleiul de măsline extra virgin este punctul de ardere, adică temperatura la care arde, potrivit adevarul.ro.

CITEȘTE ȘI: Cele mai frecvente GREȘELI pe care le faci când gătești cu ulei de măsline

Uleiul de măsline extra virgin are o calitate mai bună decât uleiul de măsline obişnuit, deci va fi întotdeauna mai scump. Acesta are un punct de ardere mai mic decât uleiul de măsline, ceea ce înseamnă că va arde mai repede dacă gătiţi la temperaturi ridicate.

Uleiul de măsline obişnuit este mai ieftin şi are un punct de ardere mai mare, ceea ce-l face un ulei de gătit multifuncţional mai bun.

CITEȘTE ȘI: Beneficii mai puțin cunoscute ale uleiului de măsline: Tratamente pentru trei afecțiuni

Deoarece uleiul extra-virgin este mai scump, ar trebui să-l păstrezi pentru dressing, ungerea pâinii, hummus şi alte preparate în care chiar îi poţi simţi gustul. De asemenea, merită remarcat faptul că, deoarece uleiul de măsline extra virgin este un ulei nerafinat, acesta va expira în termen de doi ani, chiar dacă va fi depozitat corespunzător. Deci, asiguraţi-vă că îl utilizaţi!

Comentarii: