NUTRITIE SANATATE

Beneficii mai puțin cunoscute ale uleiului de măsline: Tratamente pentru trei afecțiuni

Foto: Pinterest.com

Luat zilnic ori de 2-3 ori pe săptămână, uleiul de măsline scade nivelul de colesterol rău, elimină grăsimile nesănătoase depuse pe pereții arterelor și previne afecțiunile hepatice și biliare.

Combate paraziții intestinali

Apetitul redus, paloarea, durerile abdominale se numără printre semnele prezenței paraziților intestinali. Un leac care poate fi folosit în această situație este făcut dintr-o lingură de ulei de măsline și zeama de la o lămâie. Amesteci și bei treptat de-a lungul zilei sau într-o singură repriză.

CITEȘTE ȘI: Cele mai frecvente GREȘELI pe care le faci când gătești cu ulei de măsline

Calmează durerile provocate de pietrele la fiere

Pentru prevenirea unei afecțiuni ca pietrele biliare (litiază biliară) bea câte 3 linguri de ulei de măsline, între mese. Cei care au fost diagnosticați cu această afecțiune își pot reduce intensitatea durerilor dacă iei zilnic între până la 10 linguri de ulei amestecate cu zeama de la o lămâie, între mese, potrivit clicksanatate.ro.

Alungă durerile articulare

În cazul gutei, pentru că acidul uric nu se poate elimina, se acumulează în sânge provocând dureri articulare. Amestecă muşeţel şi ulei de măsline în proporţie de 1:8, ține o oră pe baie de aburi, apoi răcește și lasă la macerat 4 zile. Strecoară şi masează zona dureroasă cu acest macerat.

CITEȘTE ȘI: Combinația surpriză! Uleiul de măsline și sucul de lămâie, efecte extraordinare pentru sănătate și frumusețe

Info

Pentru a alunga durerile articulare folosește o combinație de 5 căţei de usturoi și puţin ulei de măsline.

Comentarii: