NUTRITIE

Secretele unei prăjituri Tiramisu perfecte, din rețeta originală

Ce-ai zice ca data viitoare cand vei servi un tiramisu, ai putea sa-l apreciezi ca un adevarat cunoscator? Desertul italian este un exemplu perfect pentru cat de important este echilibrul in bucatarie, iar ca sa-l recunosti pe cel mai bun, exista cateva secrete menite sa te ajute.

Iata cum recunosti un tiramisu cu adevarat bun:

1. Sa contina Mascarpone de calitate, produs in Italia. De fapt, popularitatea acestui desert a facut ca aceasta branza-crema vedeta in toata lumea.
2. Baza sa fie facuta din piscoturi, nu din altceva. Este crucial ca acestia sa nu fie prea uzi, pentru ca se descompun si distrug tiramisu. Piscoturile trebuie sa creeze o armonie cu celelalte ingrediente.
3. Sa nu aiba prea mult zahar. In caz contrar, gustul dulce il va acoperi pe cel al cafelei.
4. Timpul este foarte important. Un tiramisu bun trebuie sa stea mai intai la frigider cateva ore pentru un gust perfect.

CITEȘTE ȘI: Regele Mihai avea o prăjitură preferată. Cum se numeşte şi care e reţeta

Desi in jurul originii acestui desert delicios s-au creat numeroase legende si inca nu s-a stabilit cu exactitate cine l-a inventat, reteta este respectata in toate regiunile Italiei. Va dam reteta autentica folosita de cei mai buni Chefi ai peninsulei, potrivit foodstory.stirileprotv.ro:

Ingrediente

mascarpone, cacao, sare, piscoturi Savoiardi, 50g cafea, 80g vin Marsala , 100g zahar, 220g oua, 500g mascarpone

Metoda de preparare

1. Separa albusurile de galbenusuri

2. Bate galbenusurile cu zaharul

3. Bate albusurile cu putina sare

4. Amesteca branza mascarpone cu galbenusurile

CITEȘTE ȘI: ANGEL CAKE, prăjitura care face senzație pe net

5. Incorporeaza albusurile spuma in crema de mascarpone

6. Amesteca vinul Marsala cu cafeaua

7. Inmoaie piscoturile in amestecul de vin cu cafea si aranjeaza-le pe un platou

8. Alterneaza straturile de crema de Mascarpone cu straturile de piscoturi. Deasupra, mai pune un strat de crema de mascarpone.

9. Presara cacao deasupra si pune totul la frigider

10. Serveste la o temperatura de 6 – 8 °C

Comentarii: