NUTRITIE SANATATE

Ai grija de oasele tale! Alimentele care nu trebuie sa-ți lipsească din meniu

Foto: Pinterest.com

Calciul e cheia pentru prevenția osteoporozei, mai ales dacă ai 20 de ani. Iaurtul și laptele nedegresat sunt cei mai buni prieteni ai oaselor tale, dar cine ar putea să consume trei porții pe zi?

Parmezanul are mai mult calciu decât brânza

În schimb, parmezanul, care e foarte bogat în calciu, poate fi o sursă excelentă de calciu. Excelent plus gustos egal minunat pentru tine! Doar 30 g de parmezan îți furnizează nu mai puțin de 340 mg de calciu! În comparație, aceeași cantitate de brânză Cheddar îți furnizează 200 mg. În total, la vârsta ta, ai nevoie de 1 000 mg de calciu zilnic, menționează clickpentrufemei.ro.

CITEȘTE ȘI: Sfatul celebrului doctor Mencinicopschi: Produsele ‘sănătoase’ de care trebuie să te ferești

Merele luptă împotriva bolilor

Merele sunt o soluție dulce și sănătoasă, un excelent furnizor de antioxidanți, care luptă împotriva bolilor. Într-un studiu recent care a vrut să evidențieze puterea merelor de a lupta împotriva infecțiilor respiratorii, s-a stabilit clar că doar 5% dintre participanții care au mâncat mere zilnic, timp de două săptămâni au dezvoltat infecții respiratorii, comparative cu 45% care nu au avut nimic.

Lintea e bogată în fier

Lintea e săracă în calorii și bogată în fier. 12% dintre femei au niveluri scăzute de fier în sânge, lucru care, netratat, poate duce la complicații serioase. Tot studiile au arătat că femeile cu deficiențe de fier care au consumat linte nu au avut probleme de sănătate, comparativ cu celelalte care n-au mâncat linte.

Broccoli are vitamina C

O cană de broccoli furnizează 100% din necesarul tău de vitamina C zilnic. Vitamina C e crucial în producția de collagen, care dă elasticitate pielii. De asemenea,e bogat în betacaroten, care, în organism se convertește în vitamina A.

Cartofii au potasiu mai mult ca bananele

Cartofii conțin un compus denumit amidon rezistent, care ajută la menținerea greutății. O spatulă de cartofi fierți scoși de la fiert livrează 100 de calorii. Au mai mult potasiu decât banana și ajută la menținerea în limite normale a tensiunii arteriale.

CITEȘTE ȘI: De unde vine senzaţia de ”cap greu” în zilele ploioase?

Spanacul are magneziu

Spanacul e bogat în vitamina K, magneziu și calciu – o combinație care încetinește pierderea de calciu din oase. Are folați, vitamina B, care ajută la obținerea unei sarcini sănătoase și la dezvoltarea neuronală armonioasă a fătului.

Comentarii: