SANATATE

De unde vine senzaţia de ”cap greu” în zilele ploioase?

Foto: Pinterest.com

Se spune că păsările anticipează schimbările vremii. Ele sunt dotate cu nişte cavităţi extensibile situate în spatele urechii sau în alte părţi ale corpului, care se măresc sau se contractă în funcţie de variaţiile presiunii atmosferice. Şi oamenii au în corp cavităţi, sinusurile din creier, dotate cu pereţi rigizi, osoşi.

Atunci când presiunea atmosferică scade, aerul din ele tinde să iasă prin mici orificii.

Un astfel de orificiu asigură comunicarea cu cavitatea nazală, iar dacă suntem răciţi şi traseul este blocat de mucus, presiunea în sinusuri creşte şi apar durerile de cap.

Cum se explică sensibilitatea la frig

Specialiştii în medicină tradiţională spun că meteosensibilitatea şi meteodependenţa se explică prin interacţiunea dintre două vibraţii energetice de aceeaşi natură, a corpului nostru şi a mediului.

De ce trebuie să te trezeşti dimineaţa devreme: Motivele pentru care îţi vei schimba viaţa

Apa minerală ar putea fi una dintre cauzele obezității/ STUDIU

Mănâci sănătos, dar îți este foame în permanență? Ferește-te de acest INGREDIENT!

Astfel, o persoană care nu are suficientă căldură în corp suportă cu greu frigul, iar una cu prea multă umiditate în organism se resimte în condiţii de umiditate atmosferică crescută.

Scurtarea zilei, motiv de tristeţe. În plus, disconfortul psihic ne coboară pragul natural de durere

Starea noastră psihică este influenţată de cantitatea de lumină naturală din jur. Din acest motiv, adaptarea la sezonul rece şi la scurtarea zilei se poate însoţi de stări de tristeţe sau de nelinişte. În plus, disconfortul psihic ne coboară pragul natural de durere, făcându-ne mai sensibili la semnalele organismului.

Foto: Pinterest.com

Mai mult, pe măsură ce ne îndepărtăm de Ecuator, creşte numărul cazurilor de tulburare afectivă sezonieră, o formă de tristeţe patologică ce se reactivează odată cu venirea anotimpului rece.

Ştiai că… … denumirea de „Feng shui”, care desemnează arta creării armoniei la domiciliu, înseamnă „vânt şi apă”? … potrivit medicinei chineze, motivul pentru care unele persoane resimt neplăceri atât la scăderi, cât şi la creşteri bruşte de temperatură se explică prin faptul că extremele (Yin şi Yang) se răscolesc? Yin reprezintă semnul feminin, de apă, iar Yang este semnul masculin, de foc.

Legătura dintre alimente și organe. Cum ne indică natura ce să mâncăm!

Chimia din farfurie. IATĂ cum ARATĂ aditivii alimentari pe care îi mănânci zilnic

Adevărul despre salamul de Sibiu: de ce unele produse sunt ieftine, iar altele sunt foarte scumpe?

”Fără să putem da o explicaţie argumentată riguros ştiinţific, realitatea ne arată faptul că cefaleea apare mai ales când presiunea atmosferică scade, însoţită sau nu de modificări ale câmpului electrostatic din mediu şi posibil şi de alte modificări în structura fizico-chimică a mediului înconjurător.

O soluţie de prevenire şi de atenuare a acestor efecte este aceea ca, pe lângă tratamentul medical corect al afecţiunilor, oamenii să aibă o activitate fizică susţinută în aer liber, dacă se poate zilnic, aceasta având consecinţe benefice asupra funcţiilor sistemului nervos vegetativ, ca şi asupra funcţiilor metabolice, endocrine, vasculare şi cerebrale.

De asemenea, durerile de cap apar şi pe fondul creşterii presiunii arteriale, consecutiv scăderii celei atmosferice” sustine Prof. dr. Ovidiu Băjenaru, medic primar neurolog Preşedintele Societăţii Române de Neurologie pentru Adevarul.ro.

Foto: Pinterest.com

Dacă nu poţi influenţa vremea, există măsuri prin care poţi preveni migrenele

De exemplu, ţine un jurnal în care să notezi în ce context a apărut migrena şi cât a durat. În acest fel vei afla ce schimbări meteorologice o provoacă. Evită pe cât posibil să petreci timp în aer liber în astfel de condiţii.

Foloseşte în casă un umidificator, dacă aerul este uscat.

Mămăliga, miracol pentru sănătate! Iată DE CE străbunicii noștri trăiau 100 de ani

De ce a devenit Ivanka Trump noul model al abonatelor la operații estetice

Outfit-uri pentru ploaia de afară, la modă în 2017

Preventiv, bea trei căni cu infuzie de roiniţă zilnic, pe care o prepari dintr-o linguriţă de plantă şi din 200 ml de apă fierbinte. Zilele mohorâte de toamnă ne pot influenţa considerabil şi starea de spirit.

De ce răcim mai des în sezonul rece?

Am fi tentaţi să credem că sistemul nostru imunitar este mai slăbit din cauza condiţiilor vitrege, dar nu este aşa. În realitate, vremea rece este pe placul virusurilor, care se transmit mai uşor de la o persoană la alta dacă sunt înglobate într-o capsulă gelatinoasă. Iar această capsulă rezistă mai bine la temperaturi scăzute.

Pe de altă parte, faptul că ne curge nasul nu înseamnă neapărat că suntem virusaţi. Rinita, adică inflamarea mucoasei nazale, poate fi provocată şi de scăderile bruşte de temperatură şi de umiditate (din zilele reci, geroase, dar fără ploaie).

Tratament revoluţionar pentru HEPATITA C: primii 10 pacienţii au fost vindecaţi complet!

Tot în perioada rece cresc frecvenţa şi severitatea crizelor de astm bronşic. Când e frig, bronhiolele se îngustează, pentru ca aerul rece să intre mai bine în contact cu sângele cald din pereţii acestora. Mai ales dacă persoana respectivă face şi efort fizic, riscă să sufere o criză de astm, pentru că plămânii vor primi mai puţin aer în timpul respiraţiei precipitate.

Fereşte-te de boli cu superalimente!

Pentru a-ţi stimula imunitatea, consumă alimente bogate în antioxidanţi.

Propriul scris dezvăluie bolile de care suferi. Analizează-l și tu!

NU mai face aceste lucruri zilnic! Fără să știi, ele îți distrug relația

Ce se întâmplă dacă nu îți speli părul zilnic

Gogoşarii şi varza sunt surse importante de vitamina C. Dar dacă simţi nevoia unor doze forte de antioxidanţi, apelează la fructele goji sau la suplimentele cu camu-camu, arbustul amazonian.

Chiar dacă răcirea vremii sporeşte tentaţia pentru alimente bogate în grăsimi, sursă de căldură, consumă-le mai degrabă pe cele sănătoase, precum uleiul de măsline, nucile şi peştele oceanic.

Comentarii: