LIFESTYLE

Alexandru Dedu, șef și în bucătărie, nu doar la handbal

Șeful handbalului românesc este, ocazional, și chef pentru familie și prieteni. Alexandru Dedu se laudă cu preparatele la grătar și recunoaște că nu ar refuza o competiție de gastronomie.

„Cu toată lipsa de modestie, atunci când încerc să fac ceva, îmi iese. Nu înseamnă că iau 5 stele Michelin, dar, dacă îmi pun în minte să fac cozonac, îmi iese si el! Dacă ar trebui să mă duc la un concurs culinar, m-aș duce și acolo…”, spune președintele Federației Române de Handbal.

Șeful FRH mărturisește că nu mai este pofticios, dar că are un fel de mâncare pe care nu-l refuză niciodată. „Îmi place foarte mult bucătăria mediteraneană, o consider foarte sănătoasă și gustoasă și îmi place să mănânc din când în când jamon. Îmi place foarte mult calcanul, aș mânca oricum și oricât”, recunoaște Dedu.

CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

„Mănânc cel mai puțin din casă”

Alexandru Dedu este foarte atent la ceea ce consumă pentru că, spune el, orice îl îngrașă. „Când eram sportiv mâncam de rupeam, dar mă și antrenam mult. După ce am avut accidentul, mănânc o pătrime față de perioada de dinainte și, din păcate, orice mănânc se pune. Mi s-a schimbat metabolismul și mănânc foarte puțin, cel mai puțin din casă, cu toate că am copil de nici 14 ani”, mai spune șeful Federației.

Ca să se relaxeze după zilele lungi și obositoare de la Federația Română de Handbal, Dedu și-a descoperit o nouă pasiune. „Meseria de președinte la Federația Română de Handbal este 24 cu 7, așa că singurele momente în care reușesc să mă detașez sunt atunci când fac, desfac calculatoare, mă bag în softuri. Înainte era mersul pe motocicletă, dar cum acum nu mai am mobilitate, fac alte lucruri”, povestește Alexandru Dedu.

 

 

 

 

Comentarii: