NUTRITIE SANATATE

Alimente care influențează mirosul zonei intime

sfatulparintilor.ro

Dacă miroase a pește, a drojdie sau pur și simplu a miros urât, chiar dacă vă spălați frecvent, nu este bine. Există unele alimente pe care ar fi bine să le lași puțin deoparte și altele pe care ar trebui să le consumi mai mult.

Schimbă-ți stilul de viață – schimbă-ți mirosul vaginal

În cea mai mare parte, un vagin urât mirositor este rezultatul unor afecțiuni medicale, cum ar fi vaginoza bacteriană (cel mai frecvent motiv pentru un miros de pește) și candidoza (un miros de drojdie foarte frecvent), deoarece, uneori, cea mai mică schimbare a acelui mediu perfect echilibrat înseamnă probleme mari.

Dr. Bartlik a fost citat în Glamour, spunând „tot ceea ce mănânci are potențialul de a afecta pozitiv sau negativ modul în care secrețiile tale corporale, inclusiv fluidele sexuale, miros și au gust”.

Corpul nostru digeră tot ceea ce mâncăm și bem. Alimentele și băuturile își croiesc drum din stomacul nostru până la fluxul sanguin. Prin intermediul sângelui, ajunge la glandele noastre; glandele sudoripare, prostata și glandele din interiorul și din jurul vaginului.

CITEȘTE ȘI: Mâncărimile vaginale care nu sunt cauzate de o infecție: Afecțiunile care provoacă o asemenea reacție

Iată 5 alimente pe care ar trebui să încerci și să le EVIȚI, mai ales atunci când plănuiești să te distrezi între așternuturi.

1. Prea mult zahăr

O creștere bruscă a zahărului din sânge poate provoca infecții și acumulări de drojdie, ceea ce va cauza un miros urât. Drojdia se va hrăni cu zahăr și așa va crește. Acest lucru include pâinea, plăcintele și alte produse pline de drojdie.

2. Cofeina, alcoolul, ciocolata și îndulcitorii artificiali

Îți pot irita vezica urinară, mai ales dacă suferi de cistită interstițială (CI).

3. Alimentele puternice, cum ar fi usturoiul, ceapa, ardeiul iute

Determină o cantitate crescută de transpirație în organism, ceea ce face ca transpirația din jurul părților tale intime să fie mult mai urât mirositoare.

4. Carnea roșie

Mirosul și gustul moleculelor alimentare pe care le ingerăm pot fi eliberate prin secrețiile produse de aceste glande și țesuturi, ceea ce duce la o diferență notabilă în parfumul și aroma corpului nostru. Consumul de carne roșie poate, de asemenea, să dea peste cap nivelul pH-ului vaginului tău.

5.Alcool

Alimentele pe care ar trebui să le consumați mai mult, pentru a îmbunătăți mirosul și gustul:

1. Fructe proaspete

Cum ar fi citricele, ananasul, pepenele roșu, căpșunile – au un miros proaspăt și picant, care face ca mirosul vaginal să fie mai blând și controlează nivelul pH-ului vaginului.

CITEȘTE ȘI: Medicul ginecolog răspunde: Poate vaginul să fie prea mare?

2. Iaurtul cu culturi vii sau suplimentele probiotice

Pot ajuta la prevenirea infecțiilor cu drojdie și a vaginozei bacteriene – acest lucru va ține departe mirosul de drojdie și de pește. Probioticele sunt microorganisme vii, adesea numite „bacterii prietenoase”, care pot ajuta la combaterea infecțiilor cauzate de bacteriile „rele” și la stimularea sănătății digestive. Acestea sunt uneori adăugate în iaurturi și sunt disponibile sub formă de suplimente.

3. Beți multă apă

Acest lucru va elimina majoritatea impurităților nedorite.

4. Se crede că un amestec de migdale, lapte și miere vă poate da un gust dulce.

Comentarii: