NUTRITIE SANATATE

Ceaiul care are grijă de digestia ta: Elimină gazele intestinale și excesul de toxine din organism

Deși mai puțin cunoscut decât alte plante aromatice, mărarul este o plantă care poate fi folosită în bucătărie pentru a ne condimenta mâncărurile, dar în același timp are beneficii și utilizări medicinale.

Această plantă are o aromă asemănătoare cu cea a anasonului, cu o notă de lămâie și ne poate ajuta să tratăm diverse afecțiuni și suferințe. În acest articol, vă explicăm care sunt proprietățile ceaiului de mărar.

Ajutor digestiv

La fel ca multe alte plante medicinale, mărarul facilitează digestia și ajută la eliminarea flatulenței și a gazelor din intestin, adică are proprietăți carminative.

De aceea, se recomandă administrarea de infuzii de mărar proaspăt fiert pentru ameliorarea problemelor gastrointestinale.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul de care ai nevoie: Reglează echilibrul hormonal și alungă durerea de artrită

Diuretic natural

Ceaiul de mărar este, de asemenea, folosit ca diuretic natural pentru a expulza excesul de toxine din organism. În cazul în care aveți probleme de retenție de lichide, vă recomandăm să încercați ceaiul de mărar de cel puțin două ori pe zi.

Antihemoroidal

O altă proprietate a acestei plante este puterea sa antihemoroidală, așa că administrarea de infuzii de mărar va ajuta la calmarea durerii și va încerca să vindece hemoroizii cu remedii de casă.

Ameliorează crampele menstruale

Pe de altă parte, este posibilă și ameliorarea crampelor menstruale cu mărar, precum și putem stimula producția de lapte matern datorită acestei plante aromatice, deși va fi necesară supravegherea unui medic.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul pe care să îl bei în fiecare zi: Previne cancerul și scade colesterolul

Stimulator al sistemului imunitar

Mărarul proaspăt este o sursă excelentă de vitamina C, care ne va ajuta să întărim sistemul imunitar și, prin urmare, să prevenim infecțiile precum răcelile și constipațiile.

Comentarii: