SANATATE

Uleiul care scade colesterolul și combate hipertensiunea

Elderberry juice

Unele uleiuri din semințe pot acționa ca un antidot pentru mai multe afecțiuni, ceea ce le conferă un rol în prelungirea vieții.

Colesterolul este o componentă vitală a fiecărei structuri celulare, pe care se bazează foarte mult pentru buna funcționare a creierului și a nervilor. Atunci când acesta circulă în sânge la niveluri ridicate, pot apărea însă probleme.

În timp, moleculele grase se aglomerează pe suprafața arterelor, producând un strat subțire de placă. Dacă nu se adoptă o intervenție dietetică adecvată, acest lucru poate pregăti terenul pentru atac de cord, și accident vascular cerebral, și, la rândul său, scurtează durata de viață, potrivit express.co.uk.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE: Simptomele care te anunță că ai colesterolul foarte mare

Efectele extractului de coacăze negre

În 2021, un studiu publicat în revista medicală Molecules și-a propus să determine efectele extractului de coacăze negre asupra nivelului lipidelor serice ale femeilor tinere sănătoase.

Autorii au notat: „Nu a existat niciun efect după patru zile de administrare a extractului de coacăze negre, dar nivelul colesterolului seric total a fost redus după 29 de zile de administrare.”

În plus, cercetătorii au observat că nivelurile de lipoproteine cu densitate foarte mică au fost reduse semnificativ, iar colesterolul LDL „a prezentat, de asemenea, o tendință de scădere”.

Susținerea imunității și reducerea inflamației

Multe părți ale fructului de coacăz negru, inclusiv uleiul din semințele sale, s-au dovedit eficiente în susținerea imunității și reducerea inflamației.

Farmacistul clinician Mike Wakeman, sugerează că administrarea de suplimente care conțin coacăze negre ar putea oferi energie și imunitate și arderea grăsimilor în șapte zile.

De fapt, medicul clinician a explicat că calitățile de stimulare a longevității ale coacăzelor negre ar putea intra în vigoare în doar o săptămână.

El a explicat: „Pe măsură ce înaintăm în vârstă, arterele devin rigide și congestionate, ceea ce duce la afectarea fluxului sanguin și la modificări care sunt frecvent asociate cu dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

Efectul coacăzelor asupra circulației sângelui

„O circulație sănătoasă este cheia longevității și este esențială pentru funcționarea organelor vitale”.
Expertul a continuat: „Coacăzele negre sunt apreciate pentru efectul lor asupra circulației și pentru stimularea sănătății și funcției sistemului cardiovascular.

„Acestea lărgesc vasele de sânge, reduc tensiunea arterială la adulții hipertensivi și pot inversa cu zece ani consecințele îmbătrânirii arterelor.”

CITEȘTE ȘI: Nutriționiștii recomandă: Tipurile de brânză care NU îți cresc colesterolul

Atenție la medicamentele pentru scăderea tensiunii arteriale

Deși aceste calități sunt atrăgătoare, ar putea fi necesară prudența atunci când se iau extracte de coacăze negre alături de alte medicamente.

„Administrarea coacăzului negru împreună cu medicamente folosite pentru scăderea tensiunii arteriale ridicate ar putea face ca tensiunea arterială să scadă prea mult”, avertizează RxList.
„Nu luați prea mult coacăz negru dacă luați medicamente pentru hipertensiune arterială”, adaugă organismul de sănătate.

De ce este importantă scăderea colesterolului pentru longevitate

Mai mulți factori influențează nivelul colesterolului, dar printre cei mai influenți se numără genetica și dieta.

Un nivel ridicat de colesterol în lipoproteinele cu densitate scăzută este considerat a fi un factor important care contribuie la apariția plăcii în artere.

Pe măsură ce vasele se înfundă, acest lucru împiedică circulația sângelui către organele vitale ale corpului, producând un mediu ideal pentru boli.

Comentarii: