NUTRITIE SANATATE

Alimentele care influențează negativ aspectul pielii din jurul ochilor

Cearcănele sunt cercurile întunecate de sub ochi, care apar de cele mai multe ori din cauza oboselii. Uneori, cearcănele pot fi confundate cu umbrele formate de ochii umflați sau cu zonele mai retrase de sub ochi, care se dezvoltă ca parte naturală a procesului de înaintare în vârstă.

De cele mai multe ori, cearcănele nu reprezintă o problemă medicală. Dacă, totuși, decolorarea și umflarea apar sub un singur ochi și par să se agraveze în timp, este bine să faci o programare la medicul dermatolog.

CITEȘTE ȘI: Cearcănele, mai mult decât un disconfort estetic: Afecțiunile care duc la acest aspect neplăcut

Alimentele care influențează negativ aspectul pielii din jurul ochilor

Iată 5 alimente care intensifică aspectul vizual al cearcănelor:

  1. Alimentele bogate în sodiu: consumul excesiv de sare duce la retenția de apă, care poate cauza umflături în jurul ochilor, făcând cearcănele să pară mai pronunțate. Alimente precum chipsurile, mâncărurile procesate și fast-food-ul sunt adesea bogate în sodiu, de aceea trebuie evitate.
  2. Cafeina: deși cafeina în cantități moderate poate avea efecte benefice, consumul excesiv poate duce, de asemenea la deshidratare, influențând negativ aspectul pielii din jurul ochilor.
  3. Zaharurile rafinate: consumul ridicat de zaharuri poate încuraja procesul de glicație, la fel ca în cazul efectelor asupra pielii menționate anterior, ducând la inflamații și afectând circulația sanguină, ceea ce poate intensifica cearcănele.
  4. Lactatele: pentru unele persoane, lactatele pot crește mucusul și inflamația din corp, ceea ce poate influența negativ circulația și poate contribui la aspectul de cearcăne.
  5. Alcoolul: acesta contribuie la deshidratare, care subțiază pielea delicată din jurul ochilor, făcând vasele de sânge să devină mai vizibile și, prin urmare, mai accentuate cearcănele.

CITEȘTE ȘI: Sfaturi importante ale specialiştilor: Cum scapi de cearcăne

Alimentele care influențează negativ aspectul pielii din jurul ochilor

Remediile cearcănelor pot varia de la măști cu colagen, la cuburi de gheață sau pliculețe reci de ceai.

E important să știi că nu ai de ce să te demoralizezi în cazul în care remediile naturiste nu vor funcționa pentru tine. Dacă mergi la un consult medical, vei afla adevăratele cauze ale cearcănelor tale.

Comentarii: