NUTRITIE SANATATE

Alimentele care îți curăță ficatul de toxine

foodrevolution.org

Alimentele care îți curăță ficatul de toxine. Ficatul are un rol extrem de important în metabolism și îl puteți „curăța” prin consumul anumitor alimente sănătoase.

Alimentele care îți curăță ficatul de toxine

Usturoi

Usturoiul stimulează producția de enzime și ajută astfel la eliminarea toxinelor.

CITEȘTE ȘI: Acesta este cel mai periculos fruct pentru ficat și glicemie

Sfecla roșie

Sfecla roșie conține flavonoide care îmbunătățesc funcția hepatică. Acești antioxidanți sunt excelenți pentru reducerea daunelor oxidative și a inflamațiilor din ficat, precum și pentru creșterea enzimelor de detoxifiere.

Ceaiul verde

Ceaiul verde are un antioxidant numit catehină, care, de asemenea, curăță ficatul. Bineînțeles, nu puteți da greș dacă mâncați legume cu frunze verzi, care includ spanacul, varza kale și ardeiul gras. Acestea sunt pline de clorofilă.

Ananas

Poți mânca ananas pentru că este plin de vitamina C. Este un diuretic. Alimentele care conțin antioxidanți puternici includ menta, ghimbirul și varza.

Afinele

Afinele conțin antioxidanți numiți antociani . Acestea sunt asociate cu mai multe beneficii pentru sănătatea ficatului. S-a demonstrat că un consum zilnic de afine timp de trei până la patru săptămâni protejează ficatul.

CITEȘTE ȘI: Băutura alcoolică cea mai puțin periculoasă pentru ficat: Chiar și aceasta trebuie consumată cu moderație

Strugurii

Strugurii au mai mulți compuși vegetali benefici. Ați auzit probabil de resveratrol, care ajută ficatul prin reducerea inflamației și protejarea acestuia de daune. Se crede că un consum regulat al acestuia reduce, de asemenea, riscul de cancer, potrivit actualno.com.

Comentarii: