NUTRITIE SANATATE

Alimentele care pun în pericol rinchii: Anumite leziuni sunt ireversibile

Foto: Pinterest.com

Nefrologul Mihai Ardeleanu atrage atenţia că antiinflamatoarele şi alimentele cu un conţinut ridicat de sare sunt extrem de dăunătoare pentru rinichi. Consumul în exces poate provoca afecţiuni ireversibile.

Nefrologul sucevean Mihai Ardeleanu ne-a declarat că alimentele cu un conţinut mare de sare, cum sunt murăturile, afectează rinichii. „Murăturile, conservele de carne care conţin multă sare şi în general tot ce provoacă retenţie de sare şi apă în organism”, a declarat medicul.

CITEȘTE ȘI: Gesturi banale despre care nu ştiai că îţi distrug rinichii

El a mai spus că şi consumul de medicamente poate să dăuneze rinichilor. Nefrologul a explicat în special antiinflamatoarele care conţin substanţe de bază de fenacetină pot cauza probleme. „Toate aceste medicamente sunt toxice pentru rinichi. Fenacetina nu se elimină, ci se cumulează în organism şi când se atinge o anumită valoare în prag leziunile asupra rinichilor sunt ireversibile. Aceste medicamente dau o uşoară stare de euforie, de bine, dar problema este că această fenacetină face ravagii în ceea ce priveşte rinichii şi ficatul”, ne-a declarat medicul Mihai Ardeleanu.

Medicul a mai spus că, în general, persoanele de sex feminin şi cele care fac o muncă migăloasă care necesită concentrare fac abuz de antiinflamatoare.

CITEȘTE ȘI: Semnal de ALARMĂ lansat de medici: Afecţiunea comună care îţi distruge rinichii

„Munca migăloasă cum este acum lucrul la calculator. Are capul greu, ia un antiinflamator, se ajunge şi la 7- 8 pe zi. Este ca şi la alcoolism. Lumea nu recunoaşte. Greu scoţi. Trebuuie să fii foarte bun comunicator şi să te bucuri de încrederea pacientului ca să afli câte folii de antiinflamatoare ia pe săptămână”, a mai spus Ardeleanu.

Comentarii: