REVIEW

Mituri despre sutien: Ar trebui să îl porţi? Ce este adevărat şi ce nu

Foto: Pinterest.com

Sutienul este un element aproape nelipsit din garderoba oricărei femei, începând chiar cu vârste fragede. Deși sânii arată minunat în sutiene, acestea fiind din ce în ce mai sofisticate și colorate, există medici care trag semnale de alarmă în ceea ce privește pericolul acestei piese de lenjerie intimă.

Potrivit dr. Gregory Heigh, 90% dintre femeile cu chisturi mamare observă îmbunătățiri considerabile ale bolii după ce renunță la sutiene. Cercetarea lui arată o legătură între buna drenare limfatică și purtatul sutienului excesiv.

De mică, ți s-au inoculat diverse prejdecăți și mituri cu privire la sutiene.

Care este primul lucru pe care îl faci după ce vii acasă? Îți dai jos sutienul. Fiindcă ți-ajunge cât ai stat constrânsă atâtea ore. Ce trebuie să știi:

Nu ți se lasă sânii dacă nu porți sutien

Nu are nicio legătură, e doar un mit. Dimpotrivă, nemaifiind constrâns, țesutul își va recâștiga forma inițială, potrivit doctorulzilei.ro. Dacă te temi că nu vor mai fi fermi sânii tăi, apelează la exerciții fizice. Atunci sânii tăi vor fi fabuloși.

CITEȘTE ȘI: Sfatul specialiştilor: Este sănătos sau nu să dormi cu sutien noaptea?

Nu faci cancer de la firul de metal din cupa sutienului

Nu există nicio bază științifică pentru acest mit, dar dacă ai îndoieli, apelează la sutienele fără acest fir de metal.

Nu se recomandă să dormi cu sutien

Este o mare greșeală. Sânii tăi nu așa devin mai fermi, este doar un mit! Tot exercițiile fizice ne ajută în acest sens.

CITEȘTE ȘI: Reguli pentru a-ţi păstra sânii fermi şi frumoşi, dar şi să eviţi cancerul mamar

Vergeturile nu apar dacă nu porți sutien

Vergeturile apar de la fluctuațiile de greutate, nicidecum de la purtarea sau nepurtarea sutienului. Țineți vergeturile sub control hidratând zona cu creme specifice.

De asemenea, specialiștii spun că este important să ne alegem sutiene pe măsura noastră, nici prea largi nici prea strâmte. Ca și în cazul lenjeriei intime, este bine ca bumbacul să fie prima alegere pentru ținutele zilnice.

Comentarii: