SANATATE

Sfatul specialiştilor: Este sănătos sau nu să dormi cu sutien noaptea?

independent.co.uk

Toate femeile au o dilemă: este sănătos sau nu să dormi cu sutien noaptea? Majoritatea femeilor abia așteaptă să ajungă acasă și să scape de sutienul care a devenit incomfortabil după 8 ore de purtare, dar există și femei cărora le place să doarmă cu un sutien ușor pe timpul nopții. Există mitul că sânii se lasă din cauza purtării sutienului.

Specialiștii sunt însă de altă părere. Mitul conform sutienul dăunează fermității sânilor este doar un mit și nimic altceva. Sânii se lasă din cauza altor factori cum ar fi alăptarea, sarcina, vârsta și gravitația.

CITEȘTE ȘI: Tulburările digestive frecvente toamna. Vezi care sunt alimentele de sezon ce îngreunează digestia

Potrivit dr. Seth Rankin de la London Doctors Clinic susține că este greșit ca o femeie să doarmă cu sutien noaptea. El a explicat că sânii se lasă pentru că, o dată cu înaintarea în vârstă, țesutul conjunctiv își pierde din elasticitate. Este foarte greu de precizat dacă purtatul sutienului aproape tot timpul îi păstrează fermi mai mult timp.

Unele femei acuză dureri de sâni în timp ce dorm deoarece au sânii mult mai mari. Sutienele fără cupe, din dantelă, moi care oferă puțin suport sunt recomandate pentru femeile care au sânii mari și se plâng de dureri de sâni în timpul nopții. Dr. Rankin crede însă că acest lucru este redundant, deoarece în timpul somnului sânii „se comprimă”, nemaifiind vorba aici de gravitație.

În schimb, un sutien prea strâmt nu numai că nu va menține sânii fermi, dar poate avea efecte dăunătoare asupra organismului, de la mușchi până la vasele de sânge, ganglion limfatici și nervi. E posibil chiar să împiedicați vascularizarea sânilor, potrivit tabu.ro.

CITEȘTE ȘI: Sfaturi de neratat pentru doamne: Secretele pe care trebuie să le ştii când oferi un parfum unui bărbat

Așadar, sutienul nu face nici bine nici rău dacă e purtat noaptea, în timpul somnului. Dar e clar că sânii nu vor suferi sub nicio formă dacă renunțați la el măcar când dormiți.

Comentarii: