NUTRITIE SANATATE

Alimentele care reduc colesterolul cu 50%: Important este să le consumi la momentul potrivit din zi

rd.com

Alimentele care reduc colesterolul cu 50%: Important este să le consumi la momentul potrivit din zi. O dietă adecvată este de o importanță primordială pentru reglarea nivelului de colesterol . Dar în acest caz este important, nu numai ce, ci și când se mănâncă.

Medicul rus Dr. Andrey Krapivin enumeră 3 alimente care scad nivelul colesterolului cu 50%. Potrivit acestuia, este important nu doar să le adăugați în dieta dumneavoastră, ci și să le consumați în anumite momente ale zilei. Lista include ovăzul, spanacul și citricele.

CITEȘTE ȘI: Acest semn de la unghii arată că ai colesterolul ridicat

Alimentele care reduc colesterolul cu 50%: Important este să le consumi la momentul potrivit din zi

Fulgi de ovăz – dimineața

„În primul rând, ar trebui să începeți fiecare zi cu fulgi de ovăz. De asemenea, ovăzul reduce riscul de cancer de colon. Fulgii de ovăz conțin mulți nutrienți. Este bogat în antioxidanți, proteine vegetale și oligoelemente. Este un produs indispensabil pentru sistemul cardiovascular. Așadar, mâncați fulgi de ovăz dimineața!”, notează medicul.

Spanac

El sfătuiește, de asemenea, să mănânce cât mai des spanac. Acesta este bogat în vitaminele C, A și K. De asemenea, conține acid oxalic, care elimină compușii grași. Spanacul este bine să nu fie supus unui tratament termic, în ultimă instanță poate fi gătit la aburi, potrivit expertului.

Citrice seara

„Ar trebui să mâncați citrice seara. Portocalele, mandarinele, grapefruiturile, limetele și lămâile sunt bogate în pectină, care afectează nivelul colesterolului. Este mai bine să mâncați citrice înainte sau după cină, astfel încât colesterolul să nu aibă timp să intre în sânge”, recomandă medicul.

Datorită conținutului ridicat de vitamina C, citricele ajută în mod eficient la combaterea carențelor de vitamine și a răcelilor, favorizează o recuperare rapidă, întăresc sistemul imunitar și sunt antioxidanți puternici.

De asemenea, acestea au un efect benefic asupra procesului digestiv, ajută în cazul artritei, al bolilor de inimă, îmbunătățesc activitatea vezicii biliare. Acestea conțin vitaminele A, B1, B2, D, K, P, PP, calciu, potasiu, fier, betacaroten, acizi organici, fibre, fructoză, zaharoză și alte substanțe utile.

Aceste fructe stimulează metabolismul și previn acumularea de colesterol în sânge. În plus față de toate proprietățile enumerate, fiecare citrice are propriul său punct forte. Portocala este considerată cea mai sănătoasă dintre ele și este unul dintre cele mai gustoase trei fructe din lume.

CITEȘTE ȘI: Planta străveche care încălzește organismul și scade colesterolul

Fructele sale sunt extrem de utile în lupta împotriva cancerului. Consumul unei singure portocale siciliene pe zi reduce riscul apariției tumorilor. Acest fruct însorit reduce, de asemenea, cu aproape un sfert probabilitatea de a dezvolta boala Alzheimer.

Lămâia are proprietăți antiseptice și antifungice, ameliorează colicile și spasmele, normalizează nivelul hormonal și funcția renală. Sucul de lămâie este prescris pentru anemie și creșteri bruște ale tensiunii arteriale, ateroscleroză, urolitiază, tulburări metabolice și hemoroizi. Datorită conținutului de provitamina A, acest fruct ajută la menținerea și chiar la îmbunătățirea vederii la persoanele în vârstă și la cele care petrec mult timp în fața calculatorului, potrivit actualno.com.

Comentarii: