Alimentele care te scapă de arsurile la stomac: Neutralizează excesul de aciditate din stomac. Suferiți deseori de senzația neplăcută de arsură în piept după ce mâncați? Dacă răspunsul este „da”, atunci cel mai probabil vă confruntați cu problema cunoscută sub numele de arsuri la stomac – un disconfort frecvent care vă poate afecta grav calitatea vieții.
Deși pare inofensivă, această problemă se poate agrava dacă nu acordați atenție cauzelor sale. Unul dintre cei mai importanți factori care influențează frecvența și intensitatea arsurilor la stomac este alimentația. Modul în care mâncăm, ce alegem să punem în farfurie, precum și cantitatea și momentul meselor – toate acestea contează.
Cu toate acestea, există anumite alimente care pot avea un efect benefic și pot ajuta la ameliorarea simptomelor neplăcute. În acest articol, vă vom prezenta 5 aliați dovediți în lupta împotriva arsurilor la stomac, pe care îi puteți include cu ușurință în meniul zilnic.
CITEȘTE ȘI: Cel mai bun fruct de vară pentru un stomac plat și o piele curată
Ce sunt arsurile la stomac?
Arsurile la stomac sunt cauzate de refluxul acid. Acest fenomen afectează o mare parte a populației. În majoritatea cazurilor, aceste arsuri la stomac sunt benigne. Ele pot fi cauzate de refluxul acid care provoacă iritarea esofagului.
Pentru a le ameliora, este important să nu exercitați o presiune prea mare asupra esofagului și stomacului, evitând mesele foarte grele, grase sau copioase. Anumite alimente sunt recomandate în caz de aciditate, cum ar fi cele din lista de mai jos.
5 alimente care ameliorează arsurile la stomac
Aloe vera
Această plantă are proprietăți calmante și poate ajuta la ameliorarea arsurilor la stomac. Puteți consuma suc de aloe vera sau lua suplimente.
Iaurt
Iaurtul este un aliment probiotic care poate ajuta la restabilirea echilibrului bacteriilor bune din stomac.
Ghimbir
Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii și calmante pentru stomac.
Banane
Bananele sunt bogate în fibre și nutrienți și pot ajuta la neutralizarea excesului de aciditate din stomac.
Legume cu frunze verzi
Legumele cu frunze verzi, precum spanacul și varza, au un conținut scăzut de grăsimi și un conținut ridicat de nutrienți, ceea ce le face o alegere bună pentru calmarea arsurilor la stomac.
CITEȘTE ȘI: De ce mulți oameni iau o lingură de ulei de măsline pe stomacul gol
Arsurile la stomac pot fi o problemă frecventă, dar asta nu înseamnă că trebuie să le suportăm. Cu o abordare corectă și alegeri alimentare conștiente, putem ameliora semnificativ simptomele și preveni apariția lor în viitor, potrivit actualno.com.
De asemenea, pentru a evita agravarea refluxului acid, beți apă plată în loc de apă carbogazoasă! De asemenea, este recomandabil să evitați alimentele grase, bogate în sosuri, picante și acide, precum și produsele lactate cu conținut ridicat de grăsimi, alcoolul și cafeaua.
Comentarii:









