NUTRITIE

Alimentele pe care să le consumi dacă suferi de diabet: Pot preveni complicațiile acestei boli

griffinandrow.com

Alimentele pe care să le consumi dacă suferi de diabet: Pot preveni complicațiile acestei boli. Gestionarea glicemiei este importantă pentru persoanele care trăiesc cu diabet.

Unele dintre cele mai bune alimente pentru persoanele cu diabet sunt opțiunile bogate în proteine și cu conținut scăzut de zahăr, cum ar fi avocado și peștele gras. Pentru a păstra lucrurile simple, obiectivul principal ar trebui să fie gestionarea nivelului de zahăr din sânge.

De asemenea, este important să consumați alimente care ajută la prevenirea complicațiilor diabetului, cum ar fi bolile de inimă. Dieta dumneavoastră poate juca un rol important în prevenirea și gestionarea diabetului.

Iată care sunt cele mai bune 10 alimente pentru persoanele care trăiesc atât cu diabet de tip 1, cât și cu diabet de tip 2.

CITEȘTE ȘI: Mineralul care reglează nivelul glicemiei, în special pentru diabetici

1. Alimentele pe care să le consumi dacă suferi de diabet: Peștii grași

Somonul, sardinele, heringul, hamsii și macroul sunt surse excelente de acizi grași omega-3 DHA și EPA, care au beneficii mari pentru sănătatea inimii.

Consumul regulat a unei cantități suficiente din aceste grăsimi este deosebit de important pentru persoanele cu diabet, care au un risc crescut de boli de inimă și de accident vascular cerebral. DHA și EPA protejează celulele care vă căptușesc vasele de sânge, reduc markerii inflamației și pot contribui la îmbunătățirea modului în care funcționează arterele dumneavoastră.

Cercetările arată că persoanele care consumă în mod regulat pește gras au un risc mai mic de sindroame coronariene acute, cum ar fi un atac de cord, și sunt mai puțin susceptibile de a muri din cauza bolilor de inimă.

Peștele este, de asemenea, o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care vă ajută să vă simțiți sătul și ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.

2. Alimentele pe care să le consumi dacă suferi de diabet: Legumele cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi sunt extrem de hrănitoare și sărace în calorii. De asemenea, sunt foarte sărace în carbohidrați digerabili sau carbohidrați absorbiți de organism, astfel că nu vor afecta semnificativ nivelul de zahăr din sânge.

Spanacul, varza kale și alte legume cu frunze verzi sunt surse bune de multe vitamine și minerale, inclusiv vitamina C. Unele dovezi sugerează că persoanele cu diabet au niveluri mai scăzute de vitamina C decât persoanele fără diabet și pot avea nevoi mai mari de vitamina C. Vitamina C acționează ca un antioxidant puternic și are proprietăți antiinflamatorii.

3. Alimentele pe care să le consumi dacă suferi de diabet: Avocado

Avocado are mai puțin de 1 gram de zahăr, are un conținut scăzut de carbohidrați, este bogat în fibre și grăsimi sănătoase, așa că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la faptul că vă vor crește nivelul de zahăr din sânge.

Consumul de avocado a fost, de asemenea, asociat cu o mai bună calitate generală a dietei și cu o greutate corporală și un indice de masă corporală (IMC) semnificativ mai mici. Acest lucru face din avocado o gustare ideală pentru persoanele cu diabet, mai ales că obezitatea crește șansele de a dezvolta diabet. Avocado poate avea proprietăți specifice pentru a preveni diabetul.

4 Alimentele pe care să le consumi dacă suferi de diabet: Ouă

Consumul regulat de ouă poate reduce riscul de boli de inimă în mai multe moduri. Ouăle pot reduce inflamația, pot îmbunătăți sensibilitatea la insulină, pot crește nivelul de colesterol HDL (bun) și pot schimba dimensiunea și forma colesterolului LDL (rău).

5. Alimentele pe care să le consumi dacă suferi de diabet: Semințe de chia

Semințele de chia sunt un aliment excelent pentru persoanele cu diabet. Ele sunt extrem de bogate în fibre, dar cu un conținut scăzut de carbohidrați digerabili. De fapt, 11 din cele 12 grame de carbohidrați dintr-o porție de 28 de grame de semințe de chia sunt fibre, care nu cresc glicemia. Fibrele vâscoase din semințele de chia pot scădea de fapt nivelul de zahăr din sânge prin încetinirea vitezei cu care alimentele se deplasează prin intestine și sunt absorbite.

Semințele de chia te pot ajuta să atingi o greutate moderată, deoarece fibrele reduc foamea și te fac să te simți sătul. Semințele de chia pot ajuta, de asemenea, la menținerea controlului glicemic la persoanele cu diabet.

S-a demonstrat, de asemenea, că semințele de chia ajută la reducerea tensiunii arteriale și a markerilor inflamatori.

6. Alimentele pe care să le consumi dacă suferi de diabet: Fasole

Fasolea este accesibilă, nutritivă și super sănătoasă. Fasolea este un tip de legumă bogată în vitaminele B, minerale benefice (calciu, potasiu și magneziu) și fibre. De asemenea, au un indice glicemic foarte scăzut, ceea ce este important pentru gestionarea diabetului. Fasolea poate ajuta, de asemenea, la prevenirea diabetului.

7. Alimentele pe care să le consumi dacă suferi de diabet: Iaurtul

Un studiu pe termen lung care a implicat date despre sănătate de la peste 100.000 de participanți a constatat că o porție zilnică de iaurt a fost asociată cu un risc cu 18% mai mic de a dezvolta diabet de tip 2. De asemenea, vă poate ajuta să pierdeți în greutate, dacă acesta este un obiectiv personal.

Studiile arată că iaurtul și alte alimente lactate pot duce la pierderea în greutate și la îmbunătățirea compoziției corporale la persoanele cu diabet de tip 2. Nivelurile ridicate de calciu, proteine și un tip special de grăsime numit acid linoleic conjugat (CLA) care se găsesc în iaurt vă pot ajuta să rămâneți sătul mai mult timp.

Mai mult, iaurtul grecesc conține doar 6-8 grame de carbohidrați pe porție, ceea ce este mai puțin decât iaurtul obișnuit. De asemenea, este mai bogat în proteine, care pot promova pierderea în greutate prin reducerea apetitului și, astfel, prin reducerea aportului caloric.

CITEȘTE ȘI: De ce să folosești terapia japoneză cu apă: Cum îți reglează tensiunea arterială și te ajută în lupta cu diabetul

8. Alimentele pe care să le consumi dacă suferi de diabet: Nuci

Majoritatea tipurilor de nuci conțin fibre și au un conținut scăzut de carbohidrați net, deși unele au mai multe decât altele. Cercetările efectuate pe o varietate de nuci diferite arată că un consum regulat poate reduce inflamația și nivelul de zahăr din sânge, HbA1c (un marker al gestionării pe termen lung a zahărului din sânge) și al colesterolului LDL (rău).

De asemenea, nucile pot ajuta persoanele cu diabet să își îmbunătățească sănătatea inimii.

9. Alimentele pe care să le consumi dacă suferi de diabet: Broccoli

Broccoli este una dintre cele mai hrănitoare legume existente. O jumătate de cană de broccoli gătit conține doar 27 de calorii și 3 grame de carbohidrați digerabili, alături de nutrienți importanți precum vitamina C și magneziu.

Broccoli te poate ajuta, de asemenea, să îți gestionezi nivelul de zahăr din sânge.

10. Alimentele pe care să le consumi dacă suferi de diabet: Uleiul de măsline extravirgin

Uleiul de măsline extravirgin conține acid oleic, un tip de grăsime mononesaturată care poate îmbunătăți controlul glicemiei, poate scădea nivelul trigliceridelor la jeun și postprandial și are proprietăți antioxidante.

Acest lucru este important, deoarece persoanele cu diabet zaharat au tendința de a avea probleme în gestionarea nivelului de zahăr din sânge și au un nivel ridicat de trigliceride. Acidul oleic poate stimula, de asemenea, hormonul de sațietate GLP-1.

Uleiul de măsline conține, de asemenea, antioxidanți numiți polifenoli. Polifenolii reduc inflamațiile, protejează celulele care căptușesc vasele de sânge, împiedică oxidarea să deterioreze colesterolul LDL (rău) și scad tensiunea arterială.

Uleiul de măsline extravirgin este nerafinat, astfel încât păstrează antioxidanții și alte proprietăți care îl fac atât de sănătos. Asigurați-vă că alegeți uleiul de măsline extravirgin dintr-o sursă de renume, deoarece multe uleiuri de măsline sunt amestecate cu uleiuri mai ieftine, cum ar fi cele de porumb și de soia.

Atunci când diabetul nu este bine gestionat, acesta crește riscul mai multor boli grave. Dar consumul de alimente care ajută la menținerea glicemiei, a insulinei și a inflamației poate reduce dramatic riscul de complicații. Amintiți-vă doar că, deși aceste alimente pot ajuta la gestionarea glicemiei, cel mai important factor în gestionarea sănătoasă a glicemiei este consumul unei diete echilibrate, nutritive și complete, potrivit actualno.com.

Comentarii: