SANATATE

Semne neobișnuite ale problemelor cu inima, pe care să nu le ignori

thehealthy.com

Semne neobișnuite ale problemelor cu inima, pe care să nu le ignori. Într-un studiu din 2015 publicat în JAMA, opt din 10 bărbați și femei cu cicatrici pe mușchiul inimii, care sunt dovezi ale unui atac de cord anterior, nu aveau nicio idee că inima lor a fost în pericol.

Denumirea acestui tip de tulburare cardiacă este infarct silențios. Unul dintre motivele pentru care oamenii nu știu de exeistența acestor infarcturi silențioase este că nu ascultă ceea ce le spune inima lor.

Iată cum să înțelegeți limbajul inimii și să vă dați seama dacă aveți o inimă nesănătoasă.

Semne neobișnuite ale problemelor cu inima: 1. Oboseală care apare la orice activitate fizică

Dacă de obicei alergi un kilometru în fiecare zi cu ușurință, dar brusc ești depășit de o oboseală asemănătoare gripei, acesta poate fi un semn că inima ta, de obicei sănătoasă, nu pompează suficient sânge în corpul tău.

Activitățile care înainte erau ușoare și acum par brusc greu de realizat pot fi un semnal roșu că ceva nu este în regulă. Dacă un somn bun de noapte nu îți rezolvă epuizarea copleșitoare, fă imediat o programare la medic.

CITEȘTE ȘI: Cum te păzește ciocolata de boli de inimă: Descoperirea făcută de cercetătorii americani

2. Tensiune arterială mare

O inimă sănătoasă începe cu o tensiune arterială normală. Un diagnostic de hipertensiune arterială ar putea crește riscul de atac de cord, accident vascular cerebral sau boli de inimă.

Dacă nu reduceți aceste cifre, vă poate deteriora arterele și ar putea cauza acumularea plăcii în jurul pereților arterelor, care blochează încet fluxul de sânge. Atunci când sângele vă împinge în mod constant împotriva vaselor de sânge cu o rată mare, vă forțează inima și vasele de sânge să lucreze mai mult și mai puțin eficient.

3. Semne neobișnuite ale problemelor cu inima Sforăit sau probleme cu respirația în somn

Apneea obstructivă în somn îi face adesea pe oameni să sforăie și să nu mai respire în timp ce dorm. Această stare de somn a fost legată de un risc mai mare de atacuri de cord sau fibrilație atrială, un tip de aritmie cardiacă.

La persoanele cu apnee în somn dorm, nivelul lor de oxigen scade, iar corpul lor intră în panică și le spune vaselor de sânge să se strângă pentru a crește fluxul de oxigen către inimă și creier, provocând scăderea respirației. Persoanele cu apnee în somn sunt adesea expuse riscului de hipertensiune arterială, un alt simptom nesănătos al inimii.

4. Semne neobișnuite ale problemelor cu inima: Tuse bruscă persistentă

În timp ce accesele frecvente de tuse ar putea fi doar o altă răceală urâtă, ele pot fi, de asemenea, unul dintre semnele problemelor cardiace. Uneori, când există lichid în plămâni din insuficiența cardiacă congestivă, poate apărea o respirație șuierătoare și tuse, care poate imita astmul sau boala pulmonară atunci când este într-adevăr o problemă cardiacă.

Lichidul începe să se acumuleze în plămâni atunci când inima nu pompează sângele în mod corespunzător, ceea ce susține vasele de sânge și determină scurgerea lichidului în locuri neobișnuite, cum ar fi plămânii.

5. Semne neobișnuite ale problemelor cu inima: Probleme sexuale

Unul dintre semnele clasice ale problemelor cardiace este disfuncția erectilă. Anxietatea, depresia și stresul vă pot inhiba, de asemenea, capacitatea de a intra in intimitate cu partenerul dvs. Dar necazurile din dormitor ar putea proveni și din arterele blocate, care împiedică sângele să curgă corect în penis.

Disfuncția erectilă vasculară este cel mai frecvent tip de disfuncție sexuală și este adesea cauzată de două tipuri de boli – ateroscleroza și disfuncția endotelială. Ateroscleroza face ca arterele să se întărească și să se îngusteze, provocând atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

Disfuncția endotelială împiedică vasele de sânge să se relaxeze în mod corespunzător, ceea ce scade fluxul de sânge în corp.

6. Semne neobișnuite ale problemelor cu inima: Cădere recentă a părului pe picioare

Picioarele fără păr ar putea însemna că picioarele tale nu au oxigen, deoarece arterele tale sunt îngustate, ceea ce îți reduce fluxul de sânge. Fără acel sânge bogat în nutrienți, foliculii tăi de păr nu pot crește.

Cu boala arterială periferică (PAD), poți suferi căderea părului sau încetinirea creșterii părului pe picioare din cauza circulației proaste. Pentru a te asigura că ești sănătos, mergi la medic pentru a obține un diagnostic precis pentru căderea părului.

7. Semne neobișnuite ale problemelor cu inima: Picioare umflate

Dacă observi că ai dificultăți în a te încălța cu pantofii sau că șosetele tale sunt puțin strânse, poate fi unul dintre semnele că inima ta nu este sănătoasă. Când inima ta nu pompează sângele în mod eficient, venele tale sunt susținute și ajung să împingă excesul de lichid în țesuturile corpului, provocând umflarea unor părți ale corpului precum picioarele, picioarele, abdomenul și chiar scrotul.

Dacă te simți umflat în locuri neobișnuite, încearcă să apeși pe piele. Dacă lasă o adâncitură în piele, ca o gropiță, înseamnă că țesuturile adăpostesc exces de lichid și ar trebui să consulți un medic.

8. Semne neobișnuite ale problemelor cu inima: Dureri de gât sau maxilar

Majoritatea oamenilor presupun că durerea în piept este primul semn al tulburărilor cardiace, dar realitatea este că simptomele cardiace se pot manifesta în alte părți ale corpului.

Femeile, comparativ cu bărbații, au mai multe șanse de a avea aceste „simptome atipice” care pot duce adesea la nerecunoscute și netratate durerile de inimă. Este important de știut că semnele de avertizare ale unei inimi nesănătoase nu se manifestă întotdeauna ca durere în piept.

Durerile de gât sau de maxilar ar putea fi, de asemenea, un semn al anginei, o problemă cardiacă de bază care apare atunci când inima dumneavoastră nu are sânge bogat în oxigen. Angina se poate simți ca o presiune îngustă sau o strângere în piept, dar poate radia și către alte părți ale corpului, cum ar fi gâtul, maxilarul, spatele sau umerii.

9. Semne neobișnuite ale problemelor cu inima: Gingii umflate

Pentru o inimă sănătoasă, ai nevoie de o gură sănătoasă. Persoanele cu boli ale gingiilor suferă adesea de umflarea gingiilor cauzată de inflamație, iar inflamația din organism poate duce la un risc crescut de atac de cord.

Persoanele care au boala parodontală au adesea un nivel ridicat de inflamație. Inflamația gurii poate declanșa inflamația în întregul corp.

CITEȘTE ȘI: Vitamina cea mai importantă pentru inimă, pentru cei peste 60 de ani

10. Semne neobișnuite ale problemelor cu inima: Dificultăți de respirație

Dacă alergi sau urci scările și ți se oprește respirația, acesta este de obicei unul dintre semnele de avertizare că inima ta nu este sănătoasă. Oamenii ar trebui să-și cunoască corpul.

Ar trebui să știe ce este normal pentru ei, astfel încât să poată ști când ceva este diferit de normalul lor. Cereți medicului dumneavoastră să efectueze o evaluare amănunțită a sănătății. Cel mai bine este să fii proactiv cu privire la sănătatea inimii tale acum și să înveți cum să reduci riscul unui stop cardiac în viitor, potrivit The Healthy.

11. Semne neobișnuite ale problemelor cu inima: Palpitații

Orice inimă care bate rapid sau care trece peste o bătaie ar putea fi un semn că sistemul dumneavoastră cardiovascular este „în afara ritmului”. Aritmia este o afecțiune cu bătăi neregulate ale inimii care poate provoca probleme cardiace mai târziu dacă nu este tratată corespunzător.

Dacă inima ta este cu adevărat slabă, poate cauza tulburări de ritm cardiac. Bătăile rapide ale inimii sau bătăile neregulate ale inimii pot fi un semn că aveți o valvă proastă.

Comentarii: