SANATATE

Când presiunea pe care o simți în urechi ar fi un semn că suferi de reflux gastroesofagian

Când presiunea pe care o simți în urechi ar fi un semn că suferi de reflux gastroesofagian. Gastroenterologii dezvăluie semnele de avertizare ale acestei afecțiuni care nu sunt cele la care te-ai aștepta. Dacă ai simțit un gust acru în gură, flatulență frecventă, arsuri la stomac sau senzația de vomă, s-ar putea să fi atribuit aceste simptome refluxului gastroesofagian sau bolii de reflux gastroesofagian (GERD).

GERD, o afecțiune mai cronică care poate rezulta din refluxul acid care apare repetat în timp, este destul de comună. datele arată că în 2019 aproximativ 783,95 milioane de persoane din întreaga lume au avut GERD. Refluxul acid are și efecte secundare mai puțin cunoscute, potrivit gastroenterologilor.

Presiunea în urechi

Presiunea în urechi poate fi mai probabilă după ce ai stat întins.

„Materialul de reflux din esofag se acumulează în cea mai de sus parte a gâtului, unde tuburile conectează nasofaringele cu fiecare ureche. Inflamația indusă de reflux crește presiunea în aceste tuburi, ceea ce poate duce la o senzație de presiune în urechi”, a spus dr. Mark Tanchel, un gastroenterolog certificat și partener la Asociația de Gastroenterologie din New Jersey, potrivit HuffPost.

CITEȘTE ȘI: Boala de reflux gastroesofagian: Remediile naturale care calmează arsurile de la stomac

El a adăugat că durerea de urechi, tinitusul și pierderea auzului sunt alte simptome legate de GERD.

Dificultăți la respirație

În mod similar, acidul poate ajunge și să interfereze cu căile respiratorii.

„Apropierea esofagului și a sistemului respirator este motivul pentru care refluxul acid poate uneori cauza dificultăți la respirație”, a spus dr. Ali A. Khan, gastroenterolog.

El a explicat că acidul poate cauza infecție sau inflamație, ceea ce duce la o scurtătură a respirației. Refluxul acid este frecvent la persoanele care au astm, potrivit lui Khan. Acestea pot experimenta o tuse cronică, dureri în piept și dificultăți de respirație.

Probleme dentare

Mai exact, sensibilitatea și coroziunea dinților, gustul amar și respirația urât mirositoare sunt alte semne ale GERD, potrivit lui Tanchel. El a explicat că aceste probleme pot fi rezultatul contactului direct al acidului cu cavitatea orală.

„Saliva protejează dinții prin neutralizarea acidului și furnizarea materialelor necesare pentru remineralizarea dinților. Acidul gastric are capacitatea de a depăși aceste apărări și afectează atât pacienții pediatri cât și pe cei adulți”, a spus el.

Dureri în piept

În primul rând, este important de menționat că durerea în piept are o gamă largă de cauze, potrivit lui Khan.

„Întotdeauna vrem să excludem afecțiunilor înfricoșătoare și care pun viața în pericol mai întâi, cum ar fi atacurile de cord. Când acestea sunt excluse, ne gândim dacă durerea în piept este o manifestare a refluxului acid necontrolat, și aceasta poate fi motivul pentru investigații suplimentare cu o endoscopie superioară”, a spus el, notând că problemele pulmonare și inflamația peretelui toracic ar trebui să fie abordate în continuare.

GERD reprezintă o parte destul de mare din durerea în piept, de fapt. Aproximativ 50 până la 60% din durerea toracică non-cardiacă poate fi atribuită acestei afecțiuni.

CITEȘTE ȘI: NU ignora simptomele refluxului gastroesofagian! Efecte grave pe termen lung dacă nu iei măsuri

Refluxul acid, remedii

În ceea ce privește schimbările alimentare, Tanchel a recomandat să încercați să evitați cofeina, alimentele acide și picante, alcoolul, tutunul și să mâncați târziu în noapte. Consumul de alimente precum ovăzul, pepenele, iaurtul și ceaiul de mușețel în schimb poate ajuta, de asemenea. Când stai întins, a continuat el, ridică-ți capul cu șase până la opt centimetri de la pat sau canapea.

Comentarii: