SANATATE

Alimentul care are același efect asupra organismului ca și consumul excesiv de alcool

Foto: nellattesa.it

Exista un aliment pe care toata lumea il consuma zilnic si pe care parintii il dau regulat si copiilor. S-a descoperit recent insa ca acest aliment distruge ficatul, avand acelasi efect asupra organismului precum consumul excesiv de alcool.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE la falsuri! Uleiul care protejează inima și ficatul, dacă este autentic

Boala ficatului gras non-alcoolic

Recent, o noua boala a ajuns in topul afectiunilor care duc la cedarea ficatului. Boala ficatului gras non-alcoolic poate duce la ciroza si la diabet de tip II, intalnit si in cazul copiilor, din ce in ce mai des. Alimentul care provoaca aceasta afectiune este zaharul, potrivit acasa.ro.

Zaharul este unul dintre cele mai nocive alimente. Nu numai ca, potrivit studiilor, provoaca dependente comparate cu cele provocate de droguri, insa duce la aparitia multor boli. Consumul de zahar trebuie redus drastic din alimentatie, pentru a avea o stare buna de sanatate.

CITEȘTE ȘI: Miere produsă în România, mai bună decât medicamentele – Ajută ficatul, rinichii, ochii și alte organe

Medicii recomanda sa includem in alimentatia zilnica cat mai multe legume si fructe. Atentie insa la cantitatea de fructe consumate. Acestea se consuma doar la gustarile dintre mese si nu mai mult de 2-3 fructe pe zi, deoarece si acestea contin zaharuri.

Comentarii: