NUTRITIE

Alimentul care are grijă de stomacul tău: Se digeră ușor și dă energie pentru o zi întreagă

epicurious.com

Beneficiile secrete pentru sănătate ale orezului alb pe care toată lumea ar trebui să le cunoască

Știați că, de fapt, orezul alb se obține din orez brun? Inițial, orezul brun este recoltat și apoi, prin procesul de măcinare, coaja, tărâțele și germenii acestuia sunt îndepărtați, ceea ce are ca rezultat producerea de orez alb.

Este cea mai populară formă de orez consumată și are un gust, textură și proprietăți care diferă de orezul brun. Orezul brun are puțin mai multe calorii, proteine, grăsimi și fibre – atribuite conținutului de tărâțe și germeni, potrivit doctorulzilei.ro.

Acest lucru îi face adesea pe oameni să fie sceptici cu privire la consumul de orez alb. Cu toate acestea, este albul într-adevăr la fel de nesănătos pe cât se consideră a fi?

CITEȘTE ȘI: Orezul poate deveni dăunător dacă e gătit în acest fel: Cum te poți otrăvi cu arsenic
ATENŢIE! Orezul NU rezistă la nesfârșit – Ce se întâmplă dacă mănânci orez expirat

Beneficiile orezului alb

Orezul este un aliment de bază pentru aproape jumătate din populaţia globului și furnizează energie organismului, stimulează activitatea cerebrală şi creşte speranţa de viaţă.

Iată câteva dintre cele mai cunoscute beneficii ale orezului:

1. Poate ajuta la îmbunătățirea sănătății intestinale.

2. Nu are gluten și poate fi consumat în siguranță de către persoanele care suferă de alergie la gluten, boala celiacă etc.

3. Este ușor de digerat și este consumat pe scară largă.

4. Poate avea beneficii pentru sănătatea pielii și a părului.

5. Poate oferi energie pentru a trece peste zi.

Comentarii: