NUTRITIE SANATATE

Alimentul care vindecă și regenerează ficatul

rd.com

Alimentul care vindecă și regenerează ficatul. Ovăzul este un remediu natural care protejează ficatul de daunele provocate de alcool, spun oamenii de știință indieni.

Alimentul care vindecă și regenerează ficatul

Cercetătorii de la Universitatea din Delhi au stabilit proprietățile benefice ale fulgilor de ovăz în raport cu ficatul, relatează The Health Site.

Proprietățile hepatoprotectoare ale ovăzului au fost remarcate pentru prima dată în cadrul unor experimente efectuate pe rozătoare de laborator.

Șoarecii au fost hrăniți cu fulgi de ovăz în cantități de 125 și 250 mg de fracțiune de ovăz timp de 12 zile. Apoi li s-au administrat doze de o soluție de etanol de 50% pentru a induce leziunile hepatice caracteristice.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care reduc colesterolul cu 50%: Important este să le consumi la momentul potrivit din zi

În urma unor observații suplimentare, s-a dovedit că șoarecii care au mâncat fulgi de ovăz înainte de perioada de alcoolizare au avut mai puține leziuni hepatice. În același timp, potrivit oamenilor de știință, mecanismul care protejează ficatul de leziunile acute provocate de alcool este încă neclar.

Studiile preliminare arată că fulgii de ovăz împiedică absorbția substanțelor nocive eliberate de ficat, permițându-i acestuia să-și stabilizeze funcționarea.

Autorii acestui studiu au constatat, printre altele, că consumul de fulgi de ovăz poate reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, diabet și probleme gastrointestinale.

Alte beneficii ale fulgilor de ovăz

Complexul de elemente bioactive ale cerealelor afectează toate sistemele și organele corpului uman. Utilizarea regulată a produsului are un efect antiinflamator și de întinerire, normalizează tensiunea arterială și întărește oasele.

Ovăzul are un efect benefic asupra sistemului nervos, normalizează somnul și elimină depresia. Ei activează metabolismul, ceea ce promovează pierderea în greutate și îmbunătățește calitatea pielii.

Medicina oficială și tradițională recomandă utilizarea cerealelor pentru mai mult de 30 de boli. Printre acestea se numără:

Ischemia cardiacă

Prin curățarea vaselor de sânge de colesterol, componentele utile ale produsului optimizează activitatea mușchiului cardiac.

Hipertensiunea arterială

O dietă bogată în ovăz sau cereale integrale este la fel de eficientă ca și medicamentele pentru tensiunea arterială.

Cancerul de colon

Fibrele de ovăz previn dezvoltarea constipației și, ca urmare, a tumorilor maligne în rect.

Diabet

Mecanismul natural de absorbție a carbohidraților din ovăz vă permite să reduceți dozele de insulină.

Obezitate

Atunci când se consumă fibre de ovăz beta-glucan, organismul produce hormonul colecistochinonă, care creează un efect de sațietate. Acest lucru vă permite să măriți intervalele dintre mese și, prin urmare, să reduceți conținutul caloric al dietei.

CITEȘTE ȘI: Cum îți sunt afectați hormonii de lipsa de magneziu

Bolile de piele

Măștile cu fulgi de ovăz elimină acneea, dermatitele și mâncărimile pielii.

Bolile de rinichi

Fulgii de ovăz îmbunătățesc urinarea, curăță tractul urinar de infecții.

Comentarii: