NUTRITIE SANATATE

Alimentul minune bogat în fibre: Problemele pe care le rezolvă pe termen scurt şi pe termen lung

Foto: Pinterest.com

Alimentul minune bogat în fibre, amestecat cu puţină apă funcţionează ca un veritabil burete intestinal. Este miraculos să ne începem ziua astfel.

Un terci de ovăz zilnic ne va oferi o multitudine de beneficii și ne va regla stilul de a mânca, întrucât are această calitate de a tăia foamea. Din start, rezolvăm multe probleme, căci fără foame ne este infinit mai simplu să nu dăm iama în produse care ne atacă silueta.

Bogat în fibre, ne rezolvă și problema constipației, reglându-ne tranzitul intestinal.

Ovăzul este foarte bun pentru inimă. Bogat în beta glucan, un tip de fibră care ajută la reducerea colesterolului, este puternic antioxidant și adjuvant în terapiile antitumorale, reduce educe nivelul seric al colesterolului total, al LDL si creste nivelul HDL, reglează nivelul glicemiei prin cresterea sensibilitatii receptorilor celulari insulinici.

CITEȘTE ȘI: Sfatul medicului nutritionist: Șapte gesturi pe care să le faci dimineața pentru un sistem digestiv sănătos

Tot ovăzul are un grad uluitor de sațietate, mulțumită fibrelor din compoziția sa, potrivit doctorulzilei.ro.

Ajută la o bună funcționare a digestiei. Ovăzul conține atât fibre solubile, cât și insolubile, care se completează reciproc pentru a vă echilibra digestia.

Ovăzul este foarte bogat în nutrienți. Conține Omega-3, acizi grași, acid folic și potasiu.

În plus, vă ține în frâu nivelul glicemiei, asta îl face un candidat la titulatura de aliment care previne riscul diabetului de tip 2. Foarte important este să consumați fulgi de ovăz nearomatizați, întrucât aceștia conțin cantități mari de zahăr, arome și chimicale. Luați fulgi de ovăz simpli, pentru a-i amesteca în iaurt, iata astfel cum veți avea un mic dejun sănătos, sățios și nutritiv.

CITEȘTE ȘI: Specialiştii de la Harvard dezvăluie: Alimentul pe care trebuie să-l consumi dimineaţa pentru a preveni cancerul

Cea mai recomandată combinație este ovăz cu iaurt, ovăz cu lapte, ovăz cu lapte vegetal și fructe. Se pot face și biscuiți la cuptor din acest terci și iată că îi putem lua cu noi la birou, ca alternativă sănătoasă gustărilor dintre mese.

Comentarii: