REVIEW

Alimentul pe care neapărat să-l pui în dulapul cu haine: Absoarbe umezeala și mirosurile urâte

Alimentul pe care neapărat să-l pui în dulapul cu haine: Absoarbe umezeala și mirosurile urâte. Fiecare gospodină isteață are trucurile ei, iar unul dintre ele este legat de a pune anumite alimente în dulapul cu haine.

La prima vedere, acest lucru pare ciudat, dar, de fapt, există un motiv bun în spatele acestei acțiuni. Dulapul este un loc convenabil pentru a depozita lenjeria de pat, tricourile, chiloții, șosetele și multe alte articole. Dar, uneori, există un miros neplăcut de mucegai. Sursa acestui „miros” neplăcut este chiar ceea ce se află în dulap.

CITEȘTE ȘI: Cum să restabilești albul hainelor care au devenit gri de la atâtea spălări: Trucul simplu, ușor de pus în practică

Alimentul pe care neapărat să-l pui în dulapul cu haine: Absoarbe umezeala și mirosurile urâte

Din fericire, menajerele avansate au găsit de mult timp o modalitate de a preveni această problemă. Ele pun pur și simplu orez în dulap.

Ce trebuie făcut? În dulapul în care sunt depozitate hainele, trebuie să așezați vase cu o cantitate mică de orez. Se recomandă ca gospodina să toarne orezul într-un bol. Atunci femeia nu-și va face griji că boabele se vor împrăștia în dulap. Cu toate acestea, dacă aveți încredere în acuratețea dumneavoastră, puteți folosi vase fără margini înalte (farfurie, farfurie plată etc.)

Cum funcționează orezul?

Este un bun absorbant care absoarbe umiditatea și aromele. Prin reducerea nivelului de umiditate, se previn mirosurile de umezeală. Și datorită absorbției mirosurilor, mucegaiul deja existent este eliminat.

Astfel, având un bol de orez în dulap, vă asigurați că hainele depozitate în el își păstrează mirosul de prospețime.

Sare

O altă modalitate de a face față mirosului neplăcut este de a lăsa un pahar de sare în colțul îndepărtat. Acesta este mai degrabă un sfat pentru prevenirea mirosurilor neplăcute decât pentru combaterea directă a acestora. Sarea absoarbe literalmente excesul de umiditate.

În același timp, nu trebuie să uitați să înlocuiți periodic sarea din pahar. Pentru ca hainele din garderoba dvs. să capete o aromă plăcută, care să vă îmbunătățească starea de spirit, puteți lua nu sare de masă, ci seturi de săruri de baie parfumate. Această metodă a redus umiditatea, iar dulapul nu va mai mirosi neplăcut.

Dacă încă mai există un miros de mucegai și hainele trebuie spălate din nou, cel mai bine este să le înmuiați mai întâi într-o soluție de bicarbonat de sodiu. Substanța cristalină va scăpa în mod fiabil de mirosurile străine și, în plus, va ajuta împotriva petelor greu de îndepărtat (de exemplu, de la ulei sau sânge).

CITEȘTE ȘI: Fructele care îți pot proteja hainele de molii: Ai nevoie doar de cojile lor

Soluția se prepară după cum urmează.

Mai întâi, fără a o aduce la fierbere, încălziți un litru de apă – 70 de grade este suficient. Adăugați în ea 5 lingurițe de sifon. Apoi, trebuie să amestecați lichidul până când cristalele se dizolvă și să-l turnați pe haine. Lăsați-le la înmuiat timp de aproximativ o jumătate de oră, apoi spălați-le în mașina de spălat ca de obicei, recomandă actualno.com.

Comentarii: