SANATATE

Persoanele cu aceste ocupații au un risc mai mare de diabet zaharat

Foto: Pinterest.com

Persoanele cu aceste ocupații au un risc mai mare de diabet zaharat. Diabetul este una dintre cele mai insidioase boli ale timpului nostru. Astăzi, majoritatea oamenilor visează și se străduiesc din răsputeri să lucreze într-un birou. Ei sunt convinși că a lucra în aceste condiții este mai comod și mai sigur. Dar, în același timp, lucrul în spații de birouri slab echipate vă poate priva de somn, de vedere și de sănătatea generală.

Persoanele cu aceste ocupații au un risc mai mare de diabet zaharat

Acest lucru este comentat de oamenii de știință germani de la Asociația Europeană pentru Studiul Diabetului din Hamburg. Potrivit datelor lor, persoanele care sunt obligate să petreacă multe ore în fiecare zi în spații închise, cu lumină naturală insuficientă, sunt mai predispuse decât altele să sufere de tulburări de vedere, depresie și au un risc crescut de a dezvolta diabet, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Endocrinolog: Aceste modificări la nivelul mâinilor trădează diabetul

Profesii cu un risc mai mare de diabet

Cercetătorii au studiat condițiile de viață și de muncă ale pensionarilor cu boala de tip 2 menționată. A reieșit că șederea pentru o perioadă lungă de timp într-o cameră fără fereastră sau când aceasta nu este suficient de mare provoacă o creștere a nivelului de zahăr din sânge.

În același timp, chiar dacă se lucrează 8 ore într-un birou cu ferestre mari, această cifră rămâne în limitele normale.

Pe această bază, oamenii de știință ajung la concluzia că, lucrând în lumină artificială, o persoană riscă nu numai să piardă vederea bună și să se „împrietenească” cu depresia, ci și să creeze condiții „ideale” pentru ca organismul să dezvolte diabet.

Factorii de risc pentru dezvoltarea bolii de tip 2 includ:

  • Vârsta ≥ 45 de ani
  • Supraponderabilitate și obezitate (IMC ≥ 25)
  • Antecedente familiale ale bolii (părinți sau frați cu acest diagnostic)
  • Activitate fizică de obicei scăzută
  • Diagnostic anterior de glucoză la post sau toleranță alterată la glucoză
  • Diabet gestațional sau nașterea unui copil mare
  • Hipertensiune arterială (≥ 140/90 mmHg)
  • Colesterolul HDL ≤ 0. 9 mmol/l și/sau nivel de trigliceride ≥ 2,82 mmol/l
  • Sindromul ovarelor polichistice
  • Prezența unor boli cardiovasculare

Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca toate persoanele cu vârsta de peste 40 de ani să își testeze glicemia la fiecare trei ani, cu condiția să nu aibă predispoziție la diabet.

CITEȘTE ȘI: Diabetul – Modificările pielii în aceste 4 locuri de pe corp îl dau de gol

În cazul în care există factori de risc, examinarea se repetă o dată pe an. Și, bineînțeles, ar trebui să vă testați glicemia dacă prezentați simptome precum uscăciunea gurii, sete constantă, foame constantă, mâncărimi ale pielii și ale mucoaselor, urinare frecventă, inclusiv noaptea, pierdere în greutate, modificări ale vederii și oboseală.

Comentarii: