NUTRITIE SANATATE

Alimentul, preferat de români, care este foarte bun pentru inimă: Este o sursă bună de proteine și calciu

Alimentul, preferat de români, care este foarte bun pentru inimă: Este o sursă bună de proteine și calciu. Brânza este unul dintre alimentele preferate. Este versatilă și delicioasă, atât ca atare, cât și ca parte a unei salate sau a unui sandviș.

Cu toate acestea, atunci când ne concentrăm pe sănătatea inimii , ne gândim să eliminăm brânza din dieta noastră . Este adevărat că unele brânzeturi nu sunt foarte bune pentru inima noastră, dar există totuși opțiuni mai sănătoase.

” Anumite alimente, cum ar fi cele bogate în grăsimi saturate și sodiu, pot crește riscul de boli cardiovasculare ,” spune cardiologul Dr. Cheng-Han Chen. În schimb, o dietă bazată pe plante bogată în fibre și săracă în grăsimi saturate poate fi benefică pentru sănătatea inimii.

CITEȘTE ȘI: Ce efect are brânza asupra ficatului

Deși brânza conține grăsimi saturate și sodiu, cardiologii spun că aceasta poate face parte dintr-o dietă sănătoasă pentru inimă. Cu toate acestea, el subliniază: „Brânza pe care o alegeți nu trebuie să fie prea bogată în grăsimi saturate și sodiu și trebuie consumată cu moderație .”

Alimentul, preferat de români, care este foarte bun pentru inimă

Dr. Chen a descoperit un tip de brânză despre care susține că este bun pentru sănătatea inimii. Datorită conținutului său scăzut de sodiu și grăsimi saturate, mozzarella este cea mai bună alegere de brânză.

Mozzarella este o sursă bună de proteine și calciu și chiar conține probiotice care pot ajuta la sănătatea intestinală și la imunitate. Mozzarella proaspătă are mai puține grăsimi saturate și sodiu decât alte brânzeturi „, spune Dr. Chen.

El susține că mozzarella este una dintre cele mai bune brânzeturi datorită conținutului scăzut de sodiu și grăsimi saturate. De exemplu, 28 de grame de mozzarella conțin mai mult de șase grame de proteine, 143 miligrame de calciu, 138 miligrame de sodiu și aproximativ patru grame de grăsimi saturate.

CITEȘTE ȘI: Un medic dezvăluie cum afectează brânza creierul bărbaților

Cu toate acestea, ar trebui să ne uităm la informațiile nutriționale de pe eticheta mozzarella, deoarece numărul de sodiu poate varia. ” Este bine să evităm mozzarella cu prea mult sodiu, deoarece poate crește tensiunea arterială, printre alte efecte ,” conchide Dr. Chen, potrivit actualno.com.

Comentarii: