NUTRITIE SANATATE

Un medic dezvăluie cum afectează brânza creierul bărbaților

Foto: Pinterest.com

Un medic dezvăluie cum afectează brânza creierul bărbaților. Brânza este un produs care vine în multe varietăți și arome și are și proprietăți benefice pentru oameni, potrivit nutriționistului rus Dr. Alena Denisova.

Risc redus de demență

„Desigur, acest produs este recomandat pentru toată lumea, dar dacă vorbim despre beneficiile sale pentru bărbați, atunci în acest caz există mai multe avantaje. A fost realizat un studiu la care au participat peste 2.000 de bărbați cu vârste cuprinse între 42 și 60 de ani. Iar rezultatele acestuia au arătat că consumul produsului a avut un impact asupra capacităților cognitive, reducând riscul de demență cu 29%”, a împărtășit expertul.

CITEȘTE ȘI: Un medic a dezvăluit ce se întâmplă cu sângele și inima când mănânci brânză

Un medic dezvăluie cum afectează brânza creierul bărbaților

Alte beneficii ale brânzei pentru bărbați În plus, bărbații se străduiesc adesea să câștige masă musculară, iar produsul lactat menționat ca sursă de proteine poate ajuta în acest sens.

Proteinele sunt principalul material de construcție pentru celule și au o funcție contractilă, asigurând contracția musculară.
Și este important de reținut că bărbații au o nevoie mai mare de proteine decât femeile. Acest lucru se datorează faptului că ei au mai multă masă musculară și mai puțină grăsime, iar celulele adipoase consumă mai puțin material de construcție decât celulele musculare.

Probiotic

În plus, produsele lactate fermentate, cum ar fi brânza, iaurtul și chefirul, sunt surse eficiente de probiotice, despre care se știe că au diverse beneficii metabolice.

Protejează inima

S-a constatat că grăsimile saturate din brânză, pește și iaurt reduc incidența bolilor coronariene, în timp ce acizii grași saturați din alte produse de origine animală, cum ar fi carnea roșie și untul, cresc riscul de boală, a adăugat expertul.

Reduce riscul de a face diabet

Produsele lactate fermentate pot reduce riscul de apariție a prediabetului. Aceste rezultate au fost constatate atât pentru brânzeturile cu conținut scăzut de grăsimi, cât și pentru cele cu conținut ridicat de grăsimi. Produsul comentat este, de asemenea, bogat în calciu. Acesta este unul dintre elementele structurale ale oaselor, afectează excitabilitatea celulelor nervoase și participă la procesul de coagulare a sângelui.

Brânzeturile sunt, de asemenea, o sursă de fosfor. Această substanță face parte din țesutul osos, din membranele celulare și din enzime și, de asemenea, afectează metabolismul grăsimilor. Produsul comentat se distinge printr-un conținut ridicat de vitaminele A și D.

CITEȘTE ȘI: Cea mai bună brânză pentru inimă: Reduce riscul bolilor cardiovasculare

Prima este necesară pentru sinteza pigmenților vizuali, acuitatea vizuală și starea pielii depind de ea, iar cea de-a doua îmbunătățește absorbția calciului și a fosforului și depunerea lor în organism. Nutriționistul amintește că nu trebuie uitat că acest produs se caracterizează printr-un conținut ridicat de sare. Cei mai mulți oameni au o cantitate crescută de sodiu în dieta lor: sarea este prezentă nu numai în mesele pregătite de sine stătător, ci și în produsele gata preparate, conserve și sosuri.

Această situație crește riscul de a dezvolta hipertensiune arterială. În acest scop, este mai bine să vă limitați la o porție pe zi din produsul comentat, adaugă expertul, potrivit actualno.com.

Comentarii: