SANATATE

Simptomul neobișnuit la femei care arată un nivel ridicat de cortizol, hormonul stresului

stackumbrella.com

Simptomul neobișnuit la femei care arată un nivel ridicat de cortizol, hormonul stresului. Un simptom neobișnuit vorbește de creșterea cortizolului , hormonul stresului din organism, dar la prima vedere nu are legătură cu acesta.

Cortizolul, hormonul stresului, este un hormon foarte important în organism, deoarece reglează modul în care organismul răspunde la situațiile stresante. De aceea, este cunoscut și sub numele de hormonul stresului, iar atunci când acesta este dezechilibrat, sunt posibile multe consecințe nedorite.

CITEȘTE ȘI: Efectul pe care îl are stresul asupra glicemiei: Poate acesta să ducă la hiperglicemie?

Simptomul neobișnuit la femei care arată un nivel ridicat de cortizol, hormonul stresului

Una dintre ele este complet neașteptată și neplăcută – părul de pe barbă la femei. Mai exact, când vine vorba de dezechilibru hormonal, sindromul Cushing poate că nu este la fel de frecvent ca sindromul ovarelor polichistice , dar femeile sunt de trei ori mai predispuse să îl dezvolte.

Și acesta este un sindrom care provoacă niveluri ridicate ale hormonului cortizol.

Simptomele cortizolului ridicat

Simptomele sunt în principal părul facial adică pe bărbie, dar semnele posibile sunt creșterea în greutate, vergeturi, piele ușor de rănit, slăbiciune musculară sau osoasă. Poate apărea ca efect secundar al administrării anumitor medicamente sau mai rar din cauza tumorilor, dar și din alte motive.

CITEȘTE ȘI: Nutriționist Mihaela Bilic recomandă: Fructul care are efect antistres și scade tensiunea arterială

Este foarte important să consultați un specialist dacă bănuiți că aveți o problemă cu hormonii sau dacă aveți dificultăți de orice fel, deoarece cu cât veți primi mai repede un diagnostic și un tratament corect, cu atât mai repede veți rezolva problema și veți preveni complicațiile, recomandă actualno.com.

Comentarii: