LIFESTYLE

Alin Petrache, după inaugurarea noului stadion Arcul de Triumf: „Aici a fost, este și va fi templul rugbyului românesc!”

28,5 milioane s-au investit în bijuteria rugby-ului românesc, un stadion care a fost construit în mai puțin de doi ani și care beneficiază de dotări de ultimă generație: gazon hibrid, sistem de încălzire, aparate de fotosinteză, iluminat integral LED, sisteme de supraveghere video cu peste 100 camere. În plus sportivii vor avea la dispoziție pe lângă un hotel cu 42 de camere, un centru de refacere și tratament, bazin de înot, saună ozon, magneto terapie, gimnastică medicală, biodex, crioterapie, săli de masaj.

Șeful rugby-ului românesc a fost extrem de emoționat la inaugurarea noii arene. „Este o mândrie a rugbyului românesc și pot spune că toți predecesorii istoriei rugbystice care s-au format, pregătit și jucat aici sunt în sufletul lor mulțumiți de ceea ce a ieșit.

Acest stadion este și va fi zeci de ani, sute de ani, templul rugbyului românesc. Este inima acestui sport și cu siguranță următoarele generații care vor ajunge să joace pe acest stadion vor simți acest lucru”, a spus Alina Petrache.

Și premierul Ludovic Orban a subliniat că arena va fi dedicată, în cea mai mare parte, sportului cu balonul oval și a precizat că speră ca stadionul să găzduiască meciuri de la Mondialul de tineret de rugby din 2022.

„Deși stadionul a fost construit ca arenă de antrenament pentru Campionatul European de fotbal, va fi templul rugbyului românesc, o arenă dedicată rugbyului. Doresc naționalei de rugby cît mai multe succese pe acest stadion”, a declarat premierul.

CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

„Stadionul ne obligă la performanță”

Cu noua arenă gata, gândul șefului de la rugby se duce direct la campania de calificare la următoarea Cupă Mondială.

” Cu siguranță jucătorii care vor evolua în preliminariile pentru Cupa Mondială din Franța 2023 vor gândi altfel când vor călca pe acest gazon. Puterea pe care ne-a dă pământul acesta, iarba, va fi un lucru care va conta foarte mult și cred că echipa națională se va califica la următoarea Cupă Mondială. Eu cred că jucătorii care evolua pe acest stadion vor fi exemple pentru copiii care se vor apuca de acest sport”, a mărturisit președintele Alin Petrache.

Alin Petrache a salutat și realegerea lui Octavian Morariu în fruntea Rugby Europe. „Este o zi binemeritată pentru rugby-ul românesc, vreau să-l felicit pe Octavian Morariu. Avem nevoie de cât mai multe personalități din România în fruntea forurilor internaționale, la toate sporturile”, a subliniat Petrache.

 

 

 

Comentarii: