LIFESTYLE

Visul Cristinei Neagu: o medalie de aur cu naționala României! Deocamdată, doar ne-am calificat matematic în grupa principală

Naționala României a reușit astăzi să treacă în faza următoare a Campionatului European. Și-a asigurat calificarea în grupa principală după un victorie muncită, 28-24 cu Polonia, un meci chinuit mai ales în prima parte. E drept că după ce a egalat la 18, tricolorele n-au mai dat drumul din mână jocului.

Dincolo de norocul portăriței Denisa Dedu, de bâlbâielile polonezelor, care să recunoaștem că nu sunt totuși o forță, am avut parcă ceva ce nu am mai văzut de mult. Forță psihică și fizică de a luat pe cont propriu un final de meci care să nu ne mai țină crispați în fața televizoarelor. Fie și cu acel ultim gol în casat în ultima secundă.

Despre prima repriză nu sunt multe de spus și nici nu se poate insista. În schimb, ceea ce e de remarcat e că în a doua parte, România a arătat ca o echipă solidă. Cu mențiunea că după ce și-a făcut viața grea la început și a fost nevoită să alerge după egalare, fetele lui Burcea și-au scos colții. MVP-ul partidei a fost pe bună dreptate, Cristina Laslo, dar un mare plus și pentru pivotul Lorena Ostase în contul căreia s-au trecut succesiv ultimele goluri ale noastre.

CITEȘTE ȘI: Cât de indicate sunt, de fapt, exercițiile CU GREUTAȚI /STUDIU

Recordul stabilit de Neagu

Scriu reporterii Gazetei Sporturilor că Cristina Neagu doboară recorduri chiar și atunci când joacă prost. Asta dacă să dai 8 goluri într-un meci și să ai la tine pasa decisivă, se poate numi că ai o evoluție slabă. Dar pentru că Neagu este de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii, pretențiile oamenilor sunt mari. Poate că exagerat de mari, dacă ne gândim că Cristina vine și după o accidentare grea și chiar și după o perioadă când a fost infectată cu coronavirus.

Nu ne putem abține să nu ne gândim cum am fi arătat la semicerc și cu Crina Pintea, lăsată acasă tot de nenorocitul ăsta de virus. Și cu Laura Chiper Moisă, oprită de același Sars Cov 2 să participe, deși a ajuns cu echipa în Danemarca. Poate că și faptul că înainte de meciul cu Germania, România nu s-a antrenat și de aceea a pornit greu. Poate. Să vedem partida cu Norvegia cum se desfășoară…

Cert e că revenind la recordul lui Neagu, de data aceasta Cristina a reușit cea mai rapidă lovitură a Europeanului, reușit să înscrie cu o viteză de 129 de kilometri pe oră! De unde mai găsește ea această ambiție? Pentru că are un vis, a spus fosta ei colegă Oana Manea. Să ia o medalie de aur cu naționala României. Doamne-ajută!

 

 

 

 

Comentarii: