REVIEW

Alungă mirosul urât din baie: Trucurile care te ajută să ai o baie frumos mirositoare

thekitchn.com

Mirosul urat din baie poate aparea din mai multe cauze. Aerisire precara sau ventilatie slaba, ori tevile infundate. Oricare ar fi insa cauza exista numeroase remedii si trucuri care te pot ajuta sa ai mereu o baie parfumata. Iata ce trebuie sa faci si ce trebuie sa elimini din baia ta pentru a mirosi mereu placut.

In primul rand, nu lasa niciodata cosul din baie plin. De fiecare data cand speli cosul de gunoi din baie, este indicat sa il cureti cu bicarbonat de sodiu. Astfel, inainte de de a pune din nou sacul de gunoi, presara putin bicarbonat de sodiu in el. Acesta va absorbi rapid mirosul urat. Schimbati bicarbonatul la cel putin 15 zile.

Daca mirosul urat din baie provine din sifon, poti folosi aceeasi combinatie: otet si bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu neutralizeaza mirosurile neplacute, in timp ce otetul dezinfecteaza zona.

CITEȘTE ȘI: Specialiştii explică: Cum de cele mai bune idei ne vin când facem baie?

Pune detergent in vasul de la toaleta

Un alt truc cu rezultate rapide pentru eliminarea mirosului urat din baie este acela de a pun detergent de rufe in rezervorul de la toaleta. De fiecare data cand vei trage apa, se va elibera parfum in aer.

Pentru a dezinfecta, cel mai bun este otetul. Acesta ucide bacteriile si mucegaiul. Se poate folosi in mai multe moduri.

Folositi otet pentru a curata suprafetele, scurgerile si multe altele

Suprafete delicate

In acest caz, amestecati otetul cu apa intr-o sticla cu pulverizator. Apoi, pulverizati suprafata si stergeti-o cu o carpa umeda, recomanda acasa.ro.

Scurgeri

Pentru a ucide microorganismele daunatoare, turnati o cana plina de otet in scurgeri.

CITEȘTE ȘI: De ce să te răsfeți din când în când cu o baie fierbinte și relaxantă: Îți stimulează circulația sângelui și îți hidratează pielea mai bine

Odorizant

Daca doriti sa parfumati baia, amestecati doua cani de apa, o lingurita de bicarbonat de sodiu, o lingurita de otet si cateva picaturi de ulei esential intr-o sticla cu pulverizator.

Comentarii: