SANATATE

Amputarea membrelor unor pacienți infectați cu COVID-19: De ce s-a apelat la această soluție extremă

scmp.com

Sunt atacate de boală și mâinile ori picioarele. Medicii din SUA au declarat pentru publicațiile Le Figaro și Washington Post că sunt nevoiți să amputeze membrele pacienților, din cauza cheagurilor de sânge care sufocă organismul.

Experţii prestigioasei Reviste „Science” au făcut publice informaţii care arată că virusul produce inflamaţii extrem de puternice, care deteriorează vasele de sânge şi pot duce la cedarea tuturor organelor, relatează stirileprotv.ro.

Din nefericire apar tot mai multe informații și privitoare la copii infectați. Autorităţile sanitare britanice au transmis că unii dintre minorii diagnosticaţi cu Covid-19, au prezentat „ simptome neobişnuite” și complicații surprinzătoare.

CITEȘTE ȘI: Te poți infecta cu COVID-19 fără să te întâlnești cu cineva bolnav sau să atingi o suprafață contaminată? Ce au descoperit cercetătorii

E vorba despre inflamații la nivelul întregului corp, ca după un șoc toxic masiv.

Medici din Italia, Spania şi alte părţi ale lumii au transmis imediat că au întâlnit cazuri similare.

La rândul lor, specialiștii de la Revista Science declara că virusul SARS COV 2 poate ataca întreg orgnismul, nu doar plămânii și inima.

Experții de la Revista Science spun că acest virus acționează complet diferit comparativ cu orice altă infecție cunoscută până acum.

Explicația pornește de la încercarea corpului de a lupta cu virusul, care face mai mult rău decât bine, pentru că se produce o inflamație excesivă și sunt atacate celulele sănătoase din vasele de sânge.

Așa vasele de sânge se deteriorează, iar organismul poate ceda. Și creierul și intestinele sunt atacate. În intestin sunt foarte mulți receptorii care lasă virusul să se înmulțească.”

CITEȘTE ȘI: Alte cinci simptome care pot duce la diagnosticarea infecției cu COVID-19

Această hiper-inflamație duce la formarea de cheaguri, cu o rapiditate uluitoare, spun și medicii români.

Valeriu Gheorghiță, medic militar: „Aceste virus are într-adevăr această particularitate de a se atașa de celulele endoteriale de la nivelul pereților vasculari și aduc o serie de modificări care activează coagularea vasculară. Practic, cresc riscul apariției chiagurilor de sânge în vasele mici și evident acestea vor fi incapabile să livreze cantitatea de oxigen către țesuturi.”

Având în vedere apariția cheagurilor de sânge, mulți medici din SUA au declarat că singura opțiune care le-a mai rămas a fost să amputeze membrele pacienților.

Comentarii: