LIFESTYLE

Andreea Berecleanu, contrată de șefii Antenelor! Ce a prezis fosta divă a Observatorului despre audiențe

teotrandafir.com

Andreea Bercleanu s-a despărțit de Antena 1, după 17 ani petrecuți la pupitrul Observatorului. Deși a lăsat să se înțeleagă încă de atunci, din februarie, că plecarea ei nu s-a produs chiar în termeni prietenești, fiind forțată oarecum, Berecleanu spune adevărul abia acum.

Într-un interviu recent, acordat revistei VIVA, Andreea Berecleanu explică culisele mutării care a luat prin surprindere publicul. ”Am stat 17 ani în Antena 1 pentru că nu am fost constrânsă în vreun fel. Astăzi drumurile noastre se despart. Nu voi accepta situaţii impuse”, spunea Andreea Berecleanu, pe 19 februarie, pe pagina sa de Instagram.

„Începând din luna februarie a acestui an, în momentul în care mi-am dat seama că ar putea fi vorba despre o înțelegere între conducerea stației și Sandra Stoicescu, un om foarte apropiat familiei Voiculescu, am privit cu detașare tot. Ea era în concediu postnatal, trebuia să se întoarcă la Antena 3, la emisiunea ei de acolo. Dar a vrut altceva și s-au potrivit interesele comune. Nu e prea complicat, știi cum se spune: <<așa e în tenis>>!”, a povestit acum, cu subiect și predicat Andreea Berecleanu care au fost motivele plecării.

”Culmea e că Sandra fusese eliminată de la Observator acum 10 ani, în urma unor studii nefavorabile atât pentru ea, cât și pentru colegul ei de atunci, Lucian Mîndruță. Acum, revenită la Observator, după 10 ani de jurnalism militant la Antena 3, este greu să se impună unui public de masă. Și chiar e debusolant pentru privitor. Publicul nu înțelege de ce s-a făcut această schimbare și o consideră inutilă, ba chiar nepotrivită. Oamenii îmi scriu mie pe rețelele de socializare aceste mesaje, dar se vede deja în audiențe o scădere dramatică. Dar nu știu cât au fost luate în calcul aceste riscuri. Cred că a fost altceva mai important”, a mai povestit fosta prezentatoare.

Citește și: Dezvăluiri din viaţa Andreei Esca: Ce trucuri a folosit pentru a-l cuceri pe soţul ei

Reacția Antenei

„Ca urmare a declarațiilor Andreei Berecleanu, publicate în cel mai recent număr al revistei Viva, conform cărora <<Publicul nu înțelege de ce s-a făcut această schimbare și o consideră inutilă, ba chiar nepotrivită. Oamenii îmi scriu mie pe rețelele de socializare aceste mesaje, dar se vede deja în audiențe (n.r Observator) o scădere dramatică>>, Antena 1 aduce următoarele precizări. Conform Kantar Media, Observatorul orei 19.00 a avut constant creșteri de audiență în perioada ianuarie – martie 2020 versus ianuarie – martie 2019. În luna ianuarie creșterea la nivelul publicului comercial pentru Observatorul orei 19.00, difuzat de luni până vineri, a fost de 11%. În luna februarie a avut o creștere de 40%, iar în luna martie de 33% față de aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea a fost de asemenea la nivelul publicului din mediul urban. Observatorul orei 19.00, difuzat de luni până vineri, a avut cifre cu 13% mai bune în luna ianuarie, cu 30% în luna februarie și cu 31% în luna martie. Lucrurile au stat la fel și la nivelul tuturor categoriilor de public. Spre deosebire de 2019, Observatorul orei 19.00 difuzat de luni până vineri a avut o creștere de 20% în luna ianuarie, 39% în luna februarie și 41% în luna amartie. Datele de audiență sunt furnizate de Kantar Media.”, anunță Antena 1 într-un comunicat.

 

 

 

 

Comentarii: