REVIEW

Antrenaţi-vă creierul pentru a fi mai productiv! Iată recomandările specialiştilor

Foto: providr.com

Creierul nostru poate fi stimulat. Nu e poveste, nu e folclor, e lucru spus negru pe alb de specialişti, de cercetători. Putem ajuta creierul în sensul în care putem accelera productivitatea. Există chiar şi metode pe care medicii le recomandă, despre care vorbesc chiar şi reputaţi neurologi. Le-am găsit pe site-ul doctorulzilei.ro şi vrem să vi le împărtăşim şi dumneavoastră.

 

1.Citiți

Cititul poate face minuni pe partea abilităţilor mentale, cât și în ceea ce priveşte stările emoționale. 40 de pagini pe zi, 280 de pagini pe săptămână, spun medicii că ar fi indicat. Fie că citim în drum spre muncă, înainte de culcare sau când avem câteva minute libere, această activitate ne va menține într-un echilibru emoțional benefic.

Cititul ne eliberează de stres, ne dezvoltă creativitatea și imaginația, îmbunătățește memoria și abilitățile de gândire, îmbogățește vocabularul, poate preveni dezvoltarea timpurie a bolii Alzheimer și chiar ajută la creșterea stimei de sine.

Citeşte şi: 12 etape care preced sindromul burnout. Vezi în ce stadiu te afli

 

2.Jucați șah

Numeroase studii au arătat că elevii care joacă șah obțin rezultate mai bune la școală, jocul îmbunățind capacitatea de concentrare și atenția. Printre altele, ajută la formarea unei strategii și la educarea răbdării. Șahul este un test de răbdare, de putere și de concentrare.

 

3.Sudoku

Acest tip de joc antrenează gândirea logică și menține la cote ridicate puterea de concentrare. Atenţie mare însă: specialiştii avansează ideea că jocurile de inteligenţă, cum este Sudoku, influenţează negativ persoanele cu început de demenţă.

CITEȘTE ȘI:Ce trebuie să faci pentru a avea un creier mai eficient. Cele două activități recomandate de specialișt

 

4.Menţineţi-vă mereu curioşi

Găsiți răspunsuri la întrebări noi. Încercați să învățați ceva nou în fiecare zi.

 

5.Luați-vă dieta în serios

Să ne hrănim corpul, dar să nu uităm să hrănim şi creierul. Consumaţi cât mai multe semințe, nuci, pește, brocoli, afine, banane și mere. O dietă sănătoasă este baza unei vieți echilibrate și sănătoase și, de asemenea, a unui creier în formă.

 

6.Serotonină

Râdeți, bucurați-vă și efectuați exerciții fizice zilnice. Serotonina stimulează starea de bine și diminuează stresul, ceea ce, în final, ajută creierul să funcționeze la cote înalte.

În plus, exercițiul fizic stimulează crearea de neuroni. “Până la certitudinile de care avem nevoie din partea cercetătorilor, în practica de zi cu zi am observat că atât la copii cât și la adulți, reușesc să-și îmbunătățească atât memoria, cât și atenția, în urma unui program adecvat de viață”, susţine psihologul Eveline Țibichi Osnaga.

sursa: doctorulzilei.ro

Comentarii: